ACTUALITAT42 Barcelona

La setmana de la dona programadora arriba a 42 Barcelona

Celebrem al campus la setmana de la dona programadora! Un conjunt d'activitats per a conmemorar l'Ada Lovelace Day que tindrà lloc el segon dimarts d'octubre, on les dones seran les protagonistes al llarg de tota la setmana. T'hi apuntes?

Des que Ada Lovelace va crear el primer programa informàtic, les ciències, la tecnologia, les matemàtiques i l’enginyeria, conegudes com a carreres STEM per les sigles en anglès. Tot i els avenços en la igualtat, persisteixen alguns biaixos i trencar la bretxa de gènere en aquestes disciplines continua sent un desafiament. Per això, un dels nostres objectius a la Fundació Telefónica és reduir aquests estereotips i animar tothom a trobar la seva carrera digital. Des de 42 s’han fet diverses iniciatives per avançar en les curses tecnològiques i fomentar el seu creixement continu.

Dones programadores al poder

Des de Fundación Telefónica posem en marxa projectes per incrementar la diversitat en determinades vocacions com és en el cas de professions com la programació. Per aquest motiu, del dimarts 26 al dissabte 30 de setembre, us convidem a assitir a les següents activitats:

Piscine Discovery Women’s Edition [26 al 30 de septiembre]

Una experiència disruptiva presencial anomenada Piscine Discovery que et permetrà experimentar què és 42 en primera persona de forma 100% gratuïta. Tot mentre aprens una sèrie de coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web (HTML, CSS i JavaScript) i estimules habilitats transversals. Reserva la teva plaça aquí!

Trobada ELMEX [26 de setembre]

Una jornada de formació digital destinada a les nostres visitants provinents de Mèxic. Al llarg de la jornada tindran l’oportunitat de fer una primera immersió al món de la programació amb d’una sèrie d’activitats pràctiques per experimentar en primera persona la metodologia d’aprenentge de 42 Barcelona.

Womenalia [28 de setembre de 09.00 a 18.00h]

La comunitat de dones professionals i emprenedores més extensa de parla hispana es troba a 42 Barcelona amb “Ellas Programan”. Una trobada per promoure la presència de dones al món de la programació per a servir d’inspiració a través d’un speed mentoring i una gran xarxa de networking. Reserva la teva plaça aquí!

Las Tecnologistas [30 de setembre de 09.30 a 18.00h]

Una trobada de women+ in tech que no tinguin por de trencar amb les normes i vulguin exposar els projectes en els quals estan treballant. Des de producte, disseny, enginyeria o data, totes les sinergies conflueixen en un mateix espai i temps per compartir i aprendre les unes de les altres.

​Educació per combatre la bretxa de gènere en professions digitals

A Fundación Telefónica, impulsem una formació innovadora i gratuïta per preparar les persones per afrontar les demandes del mercat laboral present i futur. Treballem per potenciar les competències digitals i combatre els estereotips de gènere associats a determinades professions de l’entorn tecnològic per tal de fomentar el talent femení des de l’escola.
Ho fem a través de diferents models formatius, entre els quals hi ha els campus de programació 42. Un model pedagògic pioner, presencial i 100% gratuït basat en l’aprenentatge entre parells i la gamificació.

Aprendre a aprendre

Amb presència a Barcelona, Madrid,  Urduliz (Bizkaia) i Màlaga; 42 trenca els esquemes amb una filosofia centrada que fomenta la creativitat, l’esforç, la superació i el treball en equip. Sense classes ni llibres, sense professors, ni límit d’edat i obert 24/7. Una formació innovadora que prepara els estudiants per als perfils digitals més demandats, com ara ciberseguretat, programació, intel·ligència artificial, bockchain i big data, així com en habilitats toves com la comunicació, lideratge o treball en equip.

No cal ni titulacions ni formació prèvia. Només s’ha de ser major de 18 anys per a llençar-se a la piscina. A més, des dels campus de programació apostem per una educació per fomentar la inclusió de la dona a l’àmbit tecnològic. Estem convençuts que la diversitat als equips incrementa la innovació, la creativitat i el talent, així com les oportunitats de desenvolupament professional, eficiència, motivació i millor ambient de treball. Per això reservem un 30% de les places de les piscines –l’última prova d’accés al campus– a dones. En cas de no emplenar-se aquestes places, s’obren al públic.

Si tu també vols formar-te en programació, reserva una plaça per la propera Piscine Discovery Women’s Edition!