ACTUALITAT42 Barcelona

Una oportunitat per a elles: obrim Piscine Discovery 🖥️

Si ets dona i estàs pensant en el teu futur, ara que inicies la teva carrera, o si estàs a l’atur i et vols formar en les professions que més demanda tenen, tens una oportunitat pensada només per a tu. Hem obert una ‘Piscine Discovery’ perquè a partir del 20 de juny i durant cinc dies et puguis submergir en la metodologia 42 i provar aquest model d’aprenentatge revolucionari 💙🖥️

42-barcelona-mujeres-2022

Reserva plaça per a la Piscine Discovery Women Edition i aprèn HTML, CSS i Javascript, així com la innovadora metodologia de 42 Barcelona. Et convidem a participar en aquesta experiència disruptiva presencial que et permetrà experimentar què és 42 en primera persona i de manera 100% gratuïta. Tot això mentre aprens una sèrie de coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web i estimules habilitats transversals. Per començar, com t’hem dit: HTML, CSS i Javascript. Del 20 al 24 de juny, a qualsevol dels nostres campus 42 Madrid, 42 Barcelona, 42 Màlaga i 42 Urduliz (a Biscaia). Perquè sí, ens hem posat d’acord per oferir aquesta oportunitat a totes les seus de 42 que Fundación Telefónica té a Espanya. I només per a dones.

La falta de referents femenins en les carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeries i matemàtiques, per les seves sigles en anglès), unit al desconeixement sobre aquestes, fa que la presència de les joves a les aules universitàries d’aquestes carreres sigui mínima. Segons dades de l’informe «Igualtat en xifres», elaborat el 2021 pel Ministeri d’Educació, la mitjana d’alumnes matriculades en informàtica o algunes enginyeries no supera el 15%. De fet, segons el mateix informe, a Espanya només un 16,3% dels adolescents de 15 anys preveu dedicar-se professionalment a l’àrea STEM i, d’aquest percentatge, només el 4,2% són noies.

El mètode 42

Des de Fundación Telefónica impulsem i hem posat en marxa iniciatives que contribueixin a configurar un sistema educatiu i formatiu que elimini estereotips de gènere associats a determinades vocacions i professions per impulsar l’apoderament femení en les disciplines STEAM des d’estadis primerencs de l’educació.

Una d’aquestes ha estat l’obertura de quatre campus 42, el lloc més innovador del món per formar-te en les professions que més demanda tenen del panorama laboral actual. Però què ha convertit la metodologia 42 en un dels models educatius més disruptius?

És gratuït, presencial, sense aules, sense llibres ni professors. Els campus estan oberts les 24 hores els set dies de la setmana i, a més, no hi ha límit d’edat ni tampoc es requereix cap formació ni coneixements previs de programació. El mètode 42 promou l’aprenentatge basat en projectes i en el treball en equip, més que en la formació teòrica. Integra, a més, les últimes innovacions educatives per capacitar la pròxima generació líder de talents de TI.

Per la inclusió i la diversitat

Des de tots els campus 42 treballem per fomentar la inclusió de la dona en els entorns laborals, sobretot en l’àmbit tecnològic, i promoure estratègies que afavoreixin la inclusió de gènere. En aquest sentit, s’aposta per la diversitat en els equips, ja que incrementa la innovació, la creativitat i el talent, així com les oportunitats de desenvolupament professional, l’eficiència, la motivació i un ambient de treball millor.

Sens dubte, després de gairebé tres anys de recorregut a Espanya, l’experiència de 42 ha demostrat que els projectes es desenvolupen millor en grups mixtos, en què participen tant homes com dones.

La filosofia de 42 en qüestió de gènere és deixar llibertat a cadascuna de les acadèmies, que opten pel procés que consideren més adequat. Des de París, on es va crear el primer campus, l’única quota que permeten és la de gènere i es reserven places de les piscines per a dones per maximitzar la incorporació d’aquestes a l’acadèmia.

Reservem un 30% de places per a dones a les nostres piscines, que són l’última prova d’accés als campus, i, en cas que no s’omplin, aquestes places s’obren al públic. A més, organitzem diverses activitats per donar veu a referents tant del campus com de professionals destacades.

I ara volem que les joves i les dones que es plantegin cap a on volen dirigir la seva carrera professional o que estiguin valorant redirigir els seus passos cap a l’entorn digital, provin, en primera persona, l’experiència 42.