ACTUALITAT42 Barcelona

Un centenar de dones es llancen a aprendre desenvolupament web a 42 Barcelona!

Més de 500 dones aprenen a programar als campus 42 de Barcelona, Madrid, Urduliz (Biscaia) i Màlaga, en una experiència immersiva de cinc dies anomenada Piscine Discovery. I d’aquestes, cent són a Barcelona!

Piscine-discovery-women-2022-barcelona

Mig miler de dones participen durant cinc dies en una Piscine Discovery, una experiència disruptiva i presencial als campus 42 Barcelona, 42 Madrid, 42 Urduliz (Biscaia) i 42 Màlaga que els permetrà experimentar aquesta metodologia en primera persona de manera 100% gratuïta. Del 20 al 24 de juny, les dones participants aprendran una sèrie de coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web (HTML, CSS i Javascript) i habilitats transversals. La iniciativa està oberta a dones de més de 18 anys que es plantegen cap a on volen orientar la seva carrera professional o que estan valorant redirigir els seus passos cap a l’entorn digital.

Les dones en les disciplines STEAM

La falta de referents femenins en les carreres STEAM (ciència, tecnologia, enginyeries, art i matemàtiques, per les seves sigles en anglès), unit al desconeixement sobre aquestes, fa que la presència de les joves a les aules universitàries d’aquestes carreres sigui mínima. Segons dades de l’informe «Igualtat en xifres», elaborat el 2021 pel Ministeri d’Educació, la mitjana d’alumnes matriculades en informàtica o algunes enginyeries no supera el 15%. De fet, segons el mateix informe, a Espanya només un 16,3% dels adolescents de 15 anys preveu dedicar-se professionalment a l’àrea STEM i, d’aquest percentatge, només el 4,2% són noies.

La iniciativa, completament gratuïta, busca fomentar les vocacions STEAM en les dones i, alhora, que descobreixin la metodologia pionera i innovadora de 42, basada en l’aprenentatge entre iguals i la gamificació. Cinc dies dedicats al codi, en què a més aprenen habilitats transversals per al seu futur professional en l’àmbit digital.

Què és 42 Barcelona?

42 Barcelona és molt més que un campus de programació. És una filosofia que vol trencar amb els paradigmes de l’educació, en què s’«aprèn a aprendre» desenvolupant la capacitat d’adaptar-se i de trobar solucions als problemes. En el nostre campus, 100% gratuït i presencial, els estudiants són protagonistes del seu aprenentatge (pas a pas i gratis). Gràcies a l’aprenentatge entre iguals i a una metodologia gamificada, 42 Barcelona permet que els estudiants vagin avançant i adquireixin les competències tècniques i transversals que demanen les empreses. A 42 no només s’aprèn programació, ciberseguretat, cadena de blocs (blockchain), IA, web, videojocs, etc., sinó també comunicació, lideratge, tolerància a la frustració, treball en equip…

A diferència de la “Piscine Discovery”, que és una experiència de durada curta i sobre un tema concret, la Piscina és l’última fase del procés de selecció per entrar com a estudiant a 42 Barcelona, i consisteix en un entrenament intensiu i presencial de 26 dies, que constitueixen el primer pas per començar la teva carrera en el sector tecnològic.

Aquest estiu tenim obertes dues piscines, que començaran el 4 de juliol i el 8 d’agost, i encara hi queden unes quantes places. No et quedis sense la teva!