ACTUALITAT42 Barcelona

Triple connexió: 42 Urduliz, 42 Barcelona i 42 Madrid

Avui portem per primera vegada una triple connexió entre alguns dels nostres campus en què s’exposen tres punts de vista molt diferents des de Madrid, Urduliz i Barcelona sobre la seva experiència en un sistema tan disruptiu com és 42. Perfils molt diversos, però amb una cosa en comú: les ganes d’aprendre a programar i d’experimentar l’univers 42. Coneix-los! Els protagonistes són... En Pablo, que té 42 anys, 3 fills, viu a Urduliz i intenta treure tot el temps que pot per passar unes hores per la torre. La Sandra, que té 23 anys, va estudiar Filosofia, Política i Economia, però abans de graduar-se ja s’estava llançant a l’aventura a 42 Madrid. L’Anna, que té 35 anys i treu tot el temps que pot per compaginar els estudis a 42 Barcelona amb la feina, complint així de mica en mica els seus somnis.

Triple conexión

42 URDULIZ

Tenies algun coneixement de programació abans de llançar-te a la piscina? 

Absolutament cap. Fa ja molts anys, a 2n de BUP, hi havia una assignatura d’informàtica en què es veien algoritmes i Basic, però tot era molt inicial i oblidat. El que és Shell i C, que de moment és el que he tocat, no ho havia vist mai. Això sí… m’està encantant!

Recordes quines sensacions et vas emportar quan vas tornar a casa després del teu primer dia de piscina? Te l’imaginaves així?

Doncs van ser sensacions contradictòries. D’una banda, estava content, perquè és el que volia fer en aquell moment, però, d’una altra, em sorgien dubtes respecte a on m’havia ficat. Al final, amb tots els canvis i sacrificis que havia hagut de fer per poder-hi entrar i sense tenir ni idea del que em trobaria aquí, em va costar una mica adaptar-m’hi. Això sí, quan vaig començar a tenir contacte amb gent i a resoldre dubtes, vaig anar guanyant moral i confiança, però els inicis són sempre durs. No m’ho esperava així per a res. Va ser una mica xoc inicial per tota la informació que et cau a sobre de cop, però amb temps i amb l’ajuda de la gent tot va canviant.

Sents interès per alguna tecnologia o àrea en particular?

De moment no, és molt aviat per saber-ho. La meva intenció és aprendre tot el que pugui de programació i segons vagi coneixent les diferents branques i llenguatges, aniré prenent decisions. En el meu cas, com que parteixo de zero, no tinc res predefinit, però sempre he treballat en entorns de disseny tècnic, així que pot ser una possibilitat.

Quin ha estat el repte personal més gran al qual t’has enfrontat des que ets estudiant de 42 Urduliz?

L’inici va ser un desastre, però si fas les coses amb ganes, tot s’acaba posant al seu lloc. Al final la cosa va anar bé i quan vaig entregar i vaig veure en verd el primer exercici del final em vaig sentir eufòric.

Què t’emportes d’aquesta experiència? 

Moltes coses. Sobretot, tornar a canviar del tot el que feia, tot i que el futur dirà si acabo treballant d’això o no. Després hi hauria lògicament l’aprenentatge en programació, els col·legues de clúster, el fet de poder gestionar i organitzar-te segons convingui, la paciència que cal desenvolupar fins a l’“èxit”…

Tres paraules o conceptes amb els quals descriuries 42 Urduliz:

 • Diferent
 • Repte
 • Futur

Com és treballar amb els diferents perfils que hi ha a 42?

Doncs tret dels temes de converses de temps lliure o altres estones, no noto gaire diferència. Sí que es poden notar canvis a l’hora d’explicar o entendre les coses segons la formació que tinguis, un llenguatge més tècnic o comú, unes explicacions més informàtiques, etc.; però com que tots anem passant per línies comunes, diguem que parlem una mica el mateix idioma.

Què és el que més t’agrada del teu campus?

El que més m’agrada és l’enorme flexibilitat que tens. Hi pots venir per 5 minuts o per 5 hores. Això a mi em transforma aquest aprenentatge en gairebé una afició, ja que hi dediques no tot el temps lliure que tens, però sí la major part.

Què li diries a algú que està pensant a apuntar-se a 42?

Que ho provi sense por, perquè no s’hi perd res! Sí que és veritat que si hi vols entrar i no controles res, a la piscina hi has de posar hores i esforç, però un cop això ha passat, després és força compatible amb altres activitats o feines.

42 MADRID

Tenies algun coneixement de programació abans de llançar-te a la piscina?

Gairebé cap. Em vaig llançar a la piscina unes setmanes després d’acabar la universitat, on únicament havia vist alguns llenguatges estadístics i una mica de Python per fer gràfics i analitzar dades. En el seu moment creia que sabia una mica de programació, però quan vaig entrar a 42 em vaig adonar que en realitat no en tenia ni idea…

Recordes quines sensacions et vas emportar quan vas tornar a casa després del teu primer dia de piscina? Te l’imaginaves així?

Cansament, però molta emoció. Em vaig sentir com si acabés de córrer una marató, i això que m’havia passat tot el dia asseguda davant l’ordinador. Jo crec que aprendre tant cansa i et sents com si haguessis acabat de fer uns llargs. Una cosa molt curiosa va ser que gairebé no vaig poder dormir, volia que arribés l’endemà per tornar-hi i posar-me a aprendre coses noves. La veritat és que vaig suposar que seria dur, sobretot al principi, però el que no sabia era que l’ésser humà pogués aprendre tant en un dia… Encara em pregunto com ho vaig fer.

Sents interès per alguna tecnologia o àrea en particular?

Big data i intel·ligència artificial. Jo vaig fer la carrera de Filosofia, Política i Economia, on vaig descobrir el meu amor per l’anàlisi de dades i l’estadística. És més, vaig decidir optar a 42 perquè crec que, en un futur, em pot ajudar a iniciar-me en aquesta àrea i complementar la meva formació universitària.

Quin ha estat el repte personal més gran al qual t’has enfrontat des que ets estudiant de 42 Madrid?

Involucrar-me més enllà del que és l’aprenentatge. Sempre m’ha costat prendre la iniciativa i apuntar-me a participar i fer coses més enllà del necessari. Quan vaig entrar a 42, vaig decidir que aquesta vegada m’endinsaria a fons en la comunitat i, des d’aleshores, estic intentant aprofitar les oportunitats que ofereix 42 en molts àmbits per aprofitar al màxim aquesta experiència. Un gran exemple és aquesta entrevista, estic segura que abans d’entrar no m’hauria atrevit a fer-la.

Què t’emportes d’aquesta experiència?

Tota la gent que he conegut, tant a la piscina com dins de 42. Durant la piscina vaig conèixer moltes persones increïbles amb les quals vaig connectar i que em van ajudar molt durant aquells dies, sorgeixen amistats que duren, tant si entres com si no. D’altra banda, dins de 42 la gent és maquíssima, al cap de pocs dies d’entrar-hi ja em sentia com si hi hagués estat tota la vida. Hi ha estudiants que fa molt més temps que jo que hi són i que ara considero amics propers, perquè ens van rebre amb una calidesa i proximitat increïbles els primers dies. La pinya que hi ha és del millor que m’emporto de 42!

Tres paraules o conceptes amb els quals descriuries 42 Madrid:

 • Dinàmic
 • Apassionant
 • Enriquidor

Com és treballar amb els diferents perfils que hi ha a 42?

Molt interessant! Aquí cadascú té una història diferent, així que tothom té alguna cosa per aportar. Això crea un ambient molt diferent del que jo coneixia, vinc directament d’acabar la universitat i allà t’ajuntes sovint amb gent del teu grau amb una trajectòria similar a la teva. Aquí sempre hi ha alguna cosa per aprendre de la resta, i no només sobre programació; tanmateix, he d’admetre que aquí tothom té quelcom en comú: estan molt disposats a ajudar i són molt bona gent.

Què és el que més t’agrada del teu campus?

M’agraden les zones comunes on la gent es reuneix i es fa vida social. Quan ets als ordinadors, moltes vegades acabes parlant dels projectes que estàs fent, però a les zones comunes es pot desconnectar. A mi que m’agraden els jocs de taula, de tant en tant me n’emporto un i jugo una estona amb els meus companys. És guai, perquè de vegades s’hi uneix altra gent i la coneixes. No tot és treballar!

Què li diries a algú que està pensant a apuntar-se a 42?

Que ho faci. Llançar-se a la piscina és veritablement enriquidor per tot el que s’hi aprèn i la gent que s’hi coneix… Aquells vint-i-sis dies són màgics i és quelcom que s’ha d’experimentar en primera persona. Quan hi entres i descobreixes tot el que significa i ofereix 42, no et quedes indiferent.

42 BARCELONA

Tenies algun coneixement de programació abans de llançar-te a la piscina?

No, cap!

Recordes quines sensacions et vas emportar quan vas tornar a casa després del teu primer dia de piscina? Te l’imaginaves així?

Ho recordo perfectament. Vaig arribar al campus a la tarda i la majoria dels companys havien estat tot el dia pensant sobre el primer projecte que s’havia de lliurar en 24 hores, així que vaig arribar a casa sense entendre res, atabaladíssima i pensant que no passaria del segon dia.

Sents interès per alguna tecnologia o àrea en particular?

Sí, n’hi ha algunes que m’interessen, com data science, big data, machine learning

Quin ha estat el repte personal més gran al qual t’has enfrontat des que ets estudiant de 42 Barcelona?

El fracàs i compaginar 8 hores de feina juntament amb el campus, aquests són sens dubte els reptes més grans als quals m’he enfrontat.

Què t’emportes d’aquesta experiència?

La gestió de les emocions i el temps.

Tres paraules o conceptes amb els quals descriuries 42 Barcelona:

 • Repte
 • Col·laboració
 • Superació

Com és treballar amb els diferents perfils que hi ha a 42?

És l’essència de 42, el més important i necessari. Necessites el 100% dels teus companys per poder avançar, i ja no només pel que fa a coneixement (que en el meu cas és indispensable), sinó també per progressar amb els exercicis. Tothom té coses per aportar i diferents maneres de veure els problemes, així que en el meu cas tots els punts de vista són sempre benvinguts.

Què és el que més t’agrada del teu campus?

El que més m’agrada és la qualitat de les instal·lacions i els equips que tenim. La veritat que no hi trobo a faltar res.

Què li diries a algú que està pensant a apuntar-se a 42?

Que es llanci a la piscina! Viurà una gran experiència!

 

Coneix més 42! Viure una piscina és una experiència que t’emportaràs per sempre…

Te’n recordem les properes dates als nostres campus:

 • Urduliz -> 14 de febrer, 27 de juny i 10 d’octubre
 • Barcelona -> 28 de març, 4 de juliol i 8 d’agost
 • Madrid -> 4 de juliol i 8 d’agost
 • Màlaga -> 14 de març i 4 de juliol