ACTUALITAT42 Barcelona

Trencant la bretxa de gènere a 42 Barcelona

Un 30% de les persones que han passat per la piscina de programació de juliol de 42 Barcelona han sigut dones.

La presència femenina a la piscina de juliol ha sigut molt superior a la mitjana espanyola d’estudiants en formacions de tecnologia o informàtica. Actualment, només un 13% dones del territori s’estan formant en uns estudis relacionats amb aquests sectors. (Europa Press, 2022)

A 42 Barcelona, aquesta dada ha augmentat un 10% respecte a les anteriors edicions de piscines que s’han realitzat gràcies a l’estratègia centrada en formacions exclusives pel col·lectiu femení i comunicacions adreçades a aquest públic amb l’objectiu de trencar amb els estereotips del món de la programació.

La Covid-19: nova desencadenant del sector TIC

Ens trobem davant la societat de la informació en la qual la digitalització de les activitats quotidianes s’ha incrementat exponencialment. És per això que la falta de captació digital pot arribar a convertir-se en una barrera de coneixement per a certs col·lectius que no tinguin contacte i l’hàbit d’utilitzar les TIC en el seu dia a dia.

Només entre 2017 i 2019, a Barcelona va augmentar un 80% la diversitat de perfils digitals i l’oferta laboral fins a un 30%. (Fundación Telefónica, 2021)

Durant els mesos de confinament es van publicar més de 6700 ofertes de treball en el sector digital. (Barcelona Digital Talent, 2020) Aquesta dada suposa una oportunitat per a crear nous llocs de treball i millorar la inserció de les dones en el sector tecnològic.

Potenciar el talent femení digital i tecnològic

Des 42 Barcelona, Fundación Telefónica, l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya es vol fer un pas endavant i anticipar-se a aquest possible escenari de futur per les dones i la tecnologia. El projecte de 42 representa un referent internacional en innovació i que aposta pel talent femení i la formació en digital.

La nostra formació en programació aposta per reduir la bretxa de gènere, és a dir, l’accés a la formació en digital i a les infraestructures per a desenvolupar-se com a persona i com a professional. S’han de crear unes condicions d’igualtat que siguin reals i integrar les dones als entorns de treball TIC.

Piscine Discovery Women’s Edition

Arranca una nova edició de la Piscine Discovery Women’s Edition del 19 al 23 de setembre

Des de 42 Barcelona et convidem a participar en una experiència disruptiva presencial que et permetrà experimentar en primera persona el campus de programació més innovador i de forma 100% gratuïta. Tot mentre aprens una sèrie de coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web com HTML, CSS i JavaScript i estimules habilitats transversals.

El campus situat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa al barri de Nou Barris, no té classes magistrals, llibres, ni límits d’edat. Un concepte innovador que va néixer a Madrid de la mà de Telefónica i està a Barcelona des de 2021. Obert per a totes les persones més grans de 18 anys que aspiren a convertir-se en professionals tecnològics d’alt nivell. No cal titulació ni formació prèvia. Només ser perseverant i tenir ganes “d‘aprendre a aprendre”. 42 és està obert les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any, perquè els estudiants puguin treballar i aprendre al seu ritme.

Llença’t a la piscina i apunta’t aquest setembre a la Piscine Discovery Women’s Edition.

T’esperem!