ACTUALITAT42 Barcelona

Tallers i xerrades del campus 42 Barcelona al Saló de l’Ocupació

El campus de programació 42 Barcelona de Fundación Telefónica traslladarà l’experiència de la piscina de programació al Saló de l’Ocupació de Fira de Barcelona que se celebrarà del 9 a l’11 de novembre al pavelló 8 de Fira de Barcelona. 

Trobaré feina? Quant guanyaré? El teu futur laboral amb Big Data

9/11/21

13.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

Les perspectives laborals són avui dia predictibles gràcies a les tecnologies Big Data i machine learning. Oktorok, estudiant en 42 Silicon Valley i 42 París i, actualment, treballant en 42 Barcelona, ens proposarà un taller pràctic amb dades reals del mercat laboral a Espanya per a predir les possibilitats reals de trobar treball en el futur i quin és el salari al qual s’aspira segons el sector i les competències de cada aspirant.

Crea un videojoc en 42 minuts

9/11/21

17.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

No sabem quin és el rècord Guiness de velocitat a l’hora de crear un videojoc però Manuel Grau i Javier González, estudiants de 42 Madrid, ens proposen crear un videojoc en tan sols 42 minuts. Almenys, ho intentaran en l’estand de 42 i pel camí, ens ensenyaran els principis bàsics del desenvolupament d’un videojoc. La indústria del videojoc és una realitat consolidada que any rere any va augmentant la seva importància, generant més oportunitats laborals en el món de la programació.

42 m’ha canviat la vida

10/11/21

11.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

De sociòloga a programadora en 26 dies. Per què els estudiants es volen quedar a viure al campus 42? Ana Juncosa és estudiant i treballa en 42 Barcelona. Es va llançar a la piscina de 42 a Madrid després d’haver superat el grau de sociologia i haver tingut les seves primeres experiències laborals. I en sortir a flotació de la immersió en el codi en 42 Madrid va tenir clar que la programació anava a canviar la seva vida. Una nova visió i noves habilitats que complementen la seva formació en ciències socials i li obren perspectives que mai abans s’hagués imaginat.

La vacuna de la ciberseguretat

10/11/21

17.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

Els ciberatacs són una epidèmia silenciosa a la qual totes les persones i organitzacions estem exposades dia rere dia. Existirà algun dia una vacuna eficaç per a fer front als principals atacs informàtics? David Puente, David Rodríguez i Juan Rodríguez, estudiants del campus 42 Madrid plantejaran un taller pràctic d’infecció i desinfecció d’un virus informàtic sobre la base dels principals atacs informàtics de la Història. I també ens explicaran tot el que 42 els ha aportat a l’hora de prevenir i resoldre un ciberatac.

Tecnologia per a salvar vides a la muntanya

11/11/21

10.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

Elur Gaman és el dispositiu de rescat ideat per l’emprenedor Jon Barredo per a salvar vides en casos d’emergència com a allaus a la muntanya o catàstrofes naturals. Fins a on pot la tecnologia ajudar als alpinistes? Jon és també estudiant de 42 Urduliz i està en plena immersió en el món del codi per a intentar respondre aquesta pregunta i arribar més enllà dels límits actuals de la tecnologia en els rescats de muntanya.

Et convidem a pizza. Pizza Kanban

11/11/21

12.00 hores

Estand Campus 42 Barcelona

La pizza del campus 42 Barcelona té tots els ingredients perquè tinguis una carrera reeixida en el món de la programació. Xabier Basabe, estudiant de 42 Urduliz, ens ensenya la recepta secreta de la pizza per a organitzar equips i desenvolupar projectes: la pizza Kanban. Xabier introdueix la metodologia Agilei en el taller s’introduiran els conceptes de la metodologia per a fomentar principis d’organització d’equips: autoorganització, lideratge, iniciativa, autonomia, col·laboració, responsabilitat, compromís. Valors i habilitats que els serviran en la seva carrera en el món digital i en els quals 42 posa èmfasi com a aprenentatges necessaris.