ACTUALITAT42 Barcelona

S’enlaira la primera promoció de 42 Barcelona

El primer curs acadèmic del campus de programació més innovador arrenca amb 125 estudiants al Parc Tecnològic de Barcelona Activa en Nou Barris. La formació és gratuïta, amb un model pioner i trencador, que permet aprendre programació sense requisits previs per a desenvolupar una carrera professional en el sector tecnològic. Les inscripcions estan obertes i la pròxima ‘Piscina’ de selecció està prevista per al mes de març.

kick off 42 Barcelona

La primera promoció del Campus 42 Barcelona arrenca aquest dilluns 10 de gener el curs acadèmic al Parc Tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris. La primera promoció està formada per 125 estudiants que han participat, i superat, el procés selectiu que culmina amb un bootcamp de 26 dies conegut com la Piscina. 

El curs acadèmic que comencen aquest dilluns els primers estudiants de 42 Barcelona consta d’un tronc comú i especialitzacions, basat en habilitats i competències tecnològiques i interpersonals. El currículum formatiu és flexible i la durada mitjana dels estudis ronda els 3 anys, incloent períodes de pràctiques remunerades en empreses del sector. 

El model pedagògic es basa en la col·laboració entre iguals (peer to peer), on els estudiants són alhora alumnes i professors, en una dinàmica gamificada que els estimula la iniciativa i l’autonomia i els encoratja a ajudar-se entre ells. El campus està dissenyat per a impulsar la seva creativitat i col·laboració, amb espais dissenyats especialment per a facilitar la seva interacció. 

La Piscina és el nom que rep a 42 Barcelona el bootcamp o entrenament intensiu de 26 dies en el qual les persones candidates se submergeixen  en la metodologia col·laborativa, sense professors, ni llibres ni horaris, per a aprendre codi i habilitats transversals com l’autonomia, treball en equip i la gestió de la frustració. 

El campus 42 de Barcelona ha celebrat dues piscines des del passat 25 d’octubre. La pròxima piscina és el 28 de març i durant el 2022 estan previstes més piscines, dues d’elles, ja fixades per al 4 de juliol i el 8 d’agost. Les inscripcions estan sempre obertes a la web 42barcelona.com on cal registrar-se i fer dos test on line abans de participar a la piscina.

42 Barcelona ofereix la més completa i innovadora oferta de formació en programació amb un programa de competències i habilitats tecnològiques i interpersonals per a desenvolupar una carrera professional reeixida en el sector digital. 

És una formació 100% gratuïta, presencial i oberta a totes les persones majors de 18 anys, sense requisits previs, amb l’objectiu de generar oportunitats i, al mateix temps, satisfer la demanda creixent de perfils professionals tecnològics en el mercat laboral. 

42 Barcelona forma part de la xarxa internacional 42 Network, present en 20 països, i nascuda a França al 2013 com École 42. A Barcelona, 42 està impulsat per la Fundación Telefónica, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. 

Fundación Telefónica compta, a més del de Barcelona, amb altres dos campus a Espanya, a Madrid i Urduliz (Bizkaia), i al febrer, obrirà el quart a Màlaga.