ACTUALITAT42 Barcelona

Quines són les professions tecnològiques més demandades a Espanya?

Els experts en desenvolupament de software, les TIC i el màrqueting són dels perfils més buscats en tot el territori espanyol

La Fundación Telefónica ofereix un mapa interactiu per a descobrir tots aquells perfils relacionats amb la tecnologia que cada cop són més presents a les empreses espanyoles.

Els desenvolupadors de software ocupen la primera posició amb més d’un 17% d’ofertes laborals enfocades a aquest perfil en tot el territori. Representen una figura molt important en el desenvolupament dels sistemes operatius i en l’aprovació de codis en programes nous per assegurar el seu correcte funcionament.

Mapa d’ocupació de les professiones més demandades a Espanya. (Fundación Telefónica, 2022)

A Catalunya predomina la demanda de professionals del sector de les TIC com són els Digital Project Manager, consultors o tècnics TIC. En canvi, a la Comunitat de Madrid trobem una cerca més elevada del perfil de desenvolupadors de software, així com els administradors de sistemes.

Treball presencial vs. Treball remot

Cal destacar que cada cop és més freqüent trobar ofertes laborals en remot, ja que les empreses van haver de plantejar alternatives de treball a causa del COVID-19. Actualment, un 30% de les ofertes laborals que es publiquen dins el sector tecnològic s’ofereixen per a treballar a distància. Al llarg de l’any 2020, les institucions es van veure obligades a adaptar-se a la situació epidemiològica i sembla ser, que aquesta metodologia perpetua en el temps al resultar una manera de treballar que permet una millor conciliació familiar i estalviar temps en els desplaçaments. 

Formar-se en programació a 42 Barcelona

Formar-te al Campus de programació de 42 Barcelona et permet posteriorment treballar al sector de la ciberseguretat, l’Inteligència Artificial, el desenvolupament web o els videojocs, entre d’altres, amb la garantia d’un 100% d’ocupació.

Una formació de qualitat, presencial i totalment gratuita en la que no calen coneixements previs de programació per accedir-hi. Únicament s’ha de ser major d’edat per inscriure’s i tenir ganes d’aprendre a aprendre de nou.

Els candidats disposats a endinsar-se al món de la programació hauran d’enfrontar-se a la Piscina, un entrenament intensiu de 28 dies, que si superen exitosament els permetrà  formar part d’un dels centres educatius situat en el top 10 mundial d’universitats, per davant d’altres com Harvard, Yale o Columbia.

La formació té una durada mitjana de tres anys en el qual els estudiants segueixen el mateix mètode d’aprenentatge col·laboratiu que es planteja des del primer contacte quan encara són només candidats.

El 21 de novembre tindrà lloc la següent oportunitat per a llençar-se a la piscina i ser estudiant de 42 Barcelona, de les quals les inscripcions ja estan obertes al web de www.42barcelona.com.

Forma part d’una de les professions del futur!