ACTUALITAT42 Barcelona

Primer aniversari del campus de 42 Barcelona

El 25 d'octubre de 2021 va tener inici la primera piscina de 42 Barcelona. Durant la setmana del 14 al 20 de novembre de 2022, hem celebrat l'aniversari del campus més innovador del món. Segueix llegint si vols saber totes les activitats que hem fet al llarg de la setmana!

Un aniversari per no oblidar

Al llarg de tota la setmana del 14 al 20 de novembre hem celebrat l’aniversari de 42 Barcelona per conmemorar que fa un any que el campus està totalment en funcionament. Ha sigut un any de creixement i de seguir aprenent cada dia del meravellós projecte que és 42 Barcelona.

Durant aquests mesos hem fet 5 piscines, el procés de selecció de 26 dies per a ser part de l’estudiantat de 42 Barcelona, les quals les han realitzat més de 850 candidats i candidates. D’aquests, actualment 345 són estudiants actius al campus. La xifra important d’aquestes dades és que comptem amb un 22% de representació femenina, el doble que a la mitjana espanyola, que se situa en un 11% de dones que es formen en estudis tecnològics.

I com l’activitat al campus no s’atura mai, hem organitzat un total de 230 esdeveniments, ja sigui des de hackathons, festes, dinars i sopars, karaokes, tallers, workshops i moltes activitats més.

En darrer lloc, també ens hem fet notar de portes enfora! Hem assistit a fires com el Saló de l’ocupació, el Saló de l’ensenyament, el Biz Barcelona, el People Centric Forum i el Job Barcelona.

I tot això que hem assolit com ho vam celebrar?

Dilluns 14

Vam innaugurar la festa amb el programa de ràdio POPAP amb Catalunya Ràdio. La periodista i conductora del programa, Mariola Dinarès, va donar el tret de sortida explicant totes les activitats que faríem al llarg de la setmana i parlant amb alguns dels estudiants i la directora del campus, Eva Manrique.

A la tarda, alguns dels estudiants van proposar diversos jocs de taula i el joc dels llops. Durant les seves piscines van ser dels jocs més repetits i per ells representa recuperar una mica d’aquell sentiment que van viure per primera vegada.

Dimecres 16

Social Point, una empresa catalana dedicada al desenvolupament de videojocs que ens va visitar al campus per a donar una xerrada sobre el projectes que han desenvolupat al llarg d’aquests darrers anys.

Dijous 17

En Xavi Delgado, responsable de va responsable de l’àrea de Formacions Professionals a BITLAB, va venir a donar a conèixer el seu projecte del metavers per a comprendre’l millor, les tecnologies associades i el màrqueting aplicat a aquest en els diferents contextos en el qual el podem trobar.

A les 17h, no només ens van visitar les famílies del nostre estudiantat, també va aparèixer una sorpresa que ningú s’esperava: un pastís de 42 Barcelona totalment recobert de xocolata i gerds!

Divendres 16

En Genís Maragarit va impartir un taller forense de ransomware molt interessant per a donar a conèixer casos pràctics de ciberseguretat que s’havien donat en diverses empreses i com poder afrontar com a professionals de la informació.

Per tancar la tarda, el mateix estudiant va organitzar una competició de videojocs on van participar diversos estudiants que van portar les seves consoles i jocs per a compartir.

Dissabte 17 i diumenge 18

Durant el cap de setmana, el campus tampoc descansa!
Els estudiants van organitzar una sortida al laser tag per a cremar energies. Diumenge va ser el tancament de la festa amb una gimcana pel matí, un karaoke per la tarda i una sessió de DJ Coach per la nit.

La metodologia 42

És gratuït, presencial, sense aules, sense llibres ni professors. Està obert 24 hores al dia els set dies de la setmana i, a més, no té límit d’edat i tampoc no requereix formació ni coneixements previs de programació per entrar.

42 és un dels campus més innovadors del món on formar-se en les professions més demandades del panorama laboral actual.

Però, què ha convertit la seva metodologia en un de models educatius més disruptius?

La metodologia 42 promou l’aprenentatge basat en projectes i el treball en equip, més que la formació teòrica. Integra, a més, les darreres innovacions educatives per capacitar la propera generació de talents de les TIC.