ACTUALITAT42 Barcelona

Piscine Discovery Women’s Edition: aprèn HTML, CSS i JavaScript a 42 Barcelona!

Ets dona i t'interessa el desenvolupament web? Del 19 al 23 de setembre 42 Barcelona et convida a una experiència disruptiva anomenada "Piscine Discovery" on aprendràs HTML, CSS i Javascript. Només per a dones i 100% gratis!

Si ets dona i t’interessa el desenvolupament web, apunta aquesta data! Del 19 al 23 de setembre 42 Barcelona acollirà una nova Piscine Discovery Women’s Edition només per a dones. Serà una experiència disruptiva presencial de 5 dies en què adquiriràs una sèrie de coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web (HTML, CSS i Javascript), estimulant alhora habilitats transversals i experimentant què és 42 en primera persona i de forma 100% gratuïta. L’horari serà de dilluns a divendres de 10.00 a 18.00 h.

Anima’t a participar en aquesta experiència anomenada Piscine Discovery i experimenta la metodologia 42 mentre aprens desenvolupament web!

Amb aquesta Piscine Discovery Women Edition, 42 Barcelona Fundació Telefónica fa un pas més en la seva aposta per consolidar un sistema educatiu i formatiu que elimini estereotips de gènere associats a determinades vocacions i professions i que impulsi l’apoderament femení a les disciplines STEAM (ciència, tecnologia , enginyeries i matemàtiques) des d’estadis primerencs de l’educació.

La manca de referents femenins a les carreres STEAM unit al desconeixement sobre aquestes fa que la presència de les joves en aquestes curses sigui mínima. Segons dades de l’informe “Igualtat en Xifres” elaborat el 2021 pel Ministeri d’Educació, el nombre d’alumnes matriculats de mitjana en informàtica o algunes enginyeries no supera el 15%.

Recordeu, la formació en totalment gratuïta. I qui sap? Si t’agrada l’experiència, potser vols quedar-te al Campus com a estudiant 42 i especialitzar-te en Ciberseguretat, Videojocs, Machine Learning, Intel·ligència Artificial, Disseny, Desenvolupament de Sistemes…

42 Barcelona per la inclusió i la diversitat

Des de 42 Barcelona, ​​igual que des de la resta de campus de 42 Espanya, treballem per fomentar la inclusió de la dona a l’àmbit tecnològic. En aquest sentit, s’aposta per la diversitat als equips, ja que això incrementa la innovació, la creativitat i el talent, així com les oportunitats de desenvolupament professional, eficiència, motivació i millor ambient de treball. Sens dubte, després de gairebé tres anys de recorregut, l’experiència 42 ha demostrat que els projectes es desenvolupen millor en grups mixtos en què participen tant homes com dones.

Així, als nostres campus es reserva un 30% de les places de les piscines -l’última prova d’accés al campus-, a dones, i, en cas de no omplir-se, aquestes places s’obren al públic. A més, organitzem diverses activitats per donar veu tant a les dones del campus com a referents femenines de l’àmbit tecnològic.

A 42 Barcelona volem que aquelles joves i dones que es plantegin cap a on dirigir la seva carrera professional o que estiguin valorant redirigir els seus passos cap a l’entorn digital provin, en primera persona, l’experiència 42.

La metodologia 42

42 és un dels campus més innovadors del món on formar-se en les professions més demandades del panorama laboral actual. Però, què ha convertit la seva metodologia en un de models educatius més disruptius?

És gratuït, presencial, sense aules, sense llibres. Està obert 24 hores al dia els set dies de la setmana i, a més, no té límit d’edat i tampoc no requereix formació ni coneixements previs de programació per entrar.

La metodologia 42 promou laprenentatge basat en projectes i el treball en equip, més que la formació teòrica. Integra, a més, les darreres innovacions educatives per capacitar la propera generació de talents de les TIC.