ACTUALITAT42 Barcelona

Omplim les places de la Global Game Jam 2023

42 Barcelona participa per segon any en l'esdeveniment més gran de creació de videojocs a nivell mundial. Més de 50 participants van estar al nostre campus i durant 48h van haver d'enfrontar-se a un repte non-stop. Més de 100 països en un mateix esdeveniment de manera simultània.

Omplim totes les places el cap de setmana passat a la Global Game Jam 2023 a 42 Barcelona!

El passat 3 de febrer de 2023, vam participar en l’esdeveniment més gran de creació de videojocs, la Global Game Jam. Aquesta cita internacional comptava amb la participació de milers de persones i al voltant de 100 països de manera sincronitzada. Per segon any consecutiu vam ser seu amb més de 50 participants i juntament amb la resta de campus de Fundació Telefònica: Madrid, Màlaga i Urduliz.

La Global Game Jam és un esdeveniment únic i internacional centrat en el desenvolupament de videojocs. Al campus de 42 Barcelona comencem amb una xerrada motivacional i introductòria, donant consells per a les seves properes 48h, de la mà de Nimble Giant.

Posteriorment, es va anunciar la temàtica secreta, «arrels» i va començar el compte enrere per desenvolupar un videojoc amb l’esforç més gran de tots els participants. Només tenien temps fins diumenge a la tarda, per la qual cosa necessitaven molta concentració, ganes i creativitat per poder aconseguir una bona feina en equip.
Dues setmanes prèvies a les GGJ fem xerrades i workshops específics del món dels videojocs, com un taller d’Unity, un altre d’Unreal, també una xerrada sobre “La meva primera Jam” amb Fernando García, i una altra sobre “Introducció a les metodologies àgils” amb Nimble Giant. Totes aquestes activitats van ser dirigides tant als nostres estudiants com a futurs participants de la jam perquè poguessin tenir les eines necessàries per a la jam.

🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮 🎮

#GGJ23

La Global Game Jam està destinada a persones amb tota mena de formació que participin i contribueixin a la difusió global del desenvolupament i la creativitat dels jocs. Els participants deuen:

  • Explorar noves eines tecnològiques
  • Provar noves funcions en el desenvolupament
  • Posar a prova les vostres habilitats per fer alguna cosa que els exigeixi dissenyar, desenvolupar, crear, provar i crear un nou joc.

Però, a més, la Global Game Jam fomenta noves amistats, augmenta la confiança de les persones aspirants i desenvolupadores per crear oportunitats dins de les comunitats locals.

Ens veiem a la propera Barcelona Jam!

💦 Què és una piscina a 42 Barcelona?

La Piscina és el procés de selecció presencial i immersiu de 42. Una experiència acadèmica, professional i humana de26 dies on les persones participants se submergeixen de ple en el món de la programació i en la metodologia única de 42 Barcelona.

💡 Quina és la metodologia d’aprenentatge?

Mitjançant la metodologia peer-to-peer (col·laborativa) i la gamificació, l’estudiantat és el responsable del seu aprenentatge i d’entrenar les habilitats interpersonals a la vegada que aprenen a programar. Ajudar-se entre els companys i companyes és clau per a seguir nedant endavant! 🏊

✍️ Com em puc inscriure?

És molt senzill! Segueix els següents passos:

  1. Accedeix a 42 Barcelona i completa el teu registre com a candidat/a
  2. Supera els dos test logicomatemàtics que et proposem
  3. Ja ets apte/a per apuntar-te a la piscina!