ACTUALITAT42 Barcelona

Obrim la II Edició del Bootcamp de Ciberseguretat a 42 Barcelona Fundació Telefònica

Ha arribat el moment de participar al Bootcamp de Ciberseguretat presencial i 100% gratuït de 42 Barcelona. Durant les 8 setmanes que van de l'11 d'abril al 2 de juny, en aquest bootcamp de Fundació Telefònica en col·laboració de la liga de ciberseguretat de Madrid, l'IT Academy de Barcelona Activa, Telefónica Tech i Splunk, una de les eines més potents del mercat en intel·ligència operacional. Una formació 100% gratuïta i presencial de 42 Barcelona Fundació Telefònica amb la qual podràs formar-te en un dels camps de la tecnologia amb més ocupabilitat a dia d'avui: la ciberseguretat. A més, adquiriràs coneixements bàsics sobre Python, el llenguatge de programació més popular del moment.

Els campus 42 ens llancem de ple a la ciberseguretat obrint les inscripcions d’aquesta nova edició del Bootcamp de Ciberseguretat. Una formació que ha estat desenvolupada per Fundació Telefònica, els estudiants de la lliga de ciberseguretat del campus de programació 42 Madrid en col·laboració de l’IT Academy de Barcelona Activa, Telefónica Tech i Splunk.

Segons dades del Mapa de l’Ocupació publicat per Fundació Telefònica, a Espanya hi ha gairebé 1750 vacants per cobrir en l’àmbit de la ciberseguretat. Estàs davant l’oportunitat de formar-te en una de les competències digitals més demandades no sols en l’àmbit tecnològic, sinó en qualsevol empresa o institució de sectors tan diversos com el transport, la sanitat, administracions públiques, financeres o elèctriques. Tot això, de forma 100% gratuïta i sota la metodologia 42, la més innovadora del món.

Què pots aprendre gratis en el Bootcamp de Ciberseguretat?

Durant les 8 setmanes de durada, podràs adquirir competèncie del entorn de criptografia, seguretat en xarxes de comunicacions, desenvolupament segur i protecció, seguretat web, vulnerabilitats, informàtica forense, malware i codis maliciosos, tècniques OSINT i metadades, i recerca en fonts obertes, entre altres.

Quines habilitats són necessàries per a inscriure’t en el Bootcamp de Ciberseguretat?

Per a esprémer al màxim els continguts, hauràs de comptar amb coneixements bàsics de programació (Python, C…), estructura de sistemes operatius i arquitectura d’ordinadors, ús de línia de comandos i interfícies complexes, scripting en qualsevol llenguatge (Bash, Powershell…), ús d’internet, infraestructures i servidors (Docker), xarxes, capes TCP/IP i configuració de xarxes, i un nivell d’usuari avançat en Windows i Linux.

Es tracta d’un Bootcamp de nivell mitjà-avançat. Per aquesta raó, realitzarem una prova d’accés presencial entre totes les persones inscrites per a poder valorar el coneixement previ dels candidats i candidates. D’aquesta dinàmica, seleccionarem als qui gaudiran d’aquesta II Edició del Bootcamp de Ciberseguretat de 42 Barcelona.

Quan es desenvolupa el Bootcamp de Ciberseguretat?

Des del dimarts 11 d’abril fins al divendres 2 de juny de 2023, entre les 9:00h i les 18:00h. Durant aquesta franja horària els bootcampers administraran el seu temps com millor els sembli, no sent obligatòria l’assistència diària ni existint un mínim d’hores que emplenar.

Les dates i horaris de les proves d’accés seran anunciades per correu electrònic amb anticipació seleccionarem als qui gaudiran d’aquesta II Edició del Bootcamp de Ciberseguretat de 42 Barcelona.

El Bootcamp de Ciberseguretat és presencial?

Sí, es desenvolupa de manera presencial a 42 Barcelona Fundació Telefònica, el campus amb la metodologia més innovadora del món: 100% presencial, sense classes, sense llibres, sense límit d’edat i 100% gratuït. Situat al Carrer d’Albert Einstein, 11, 08042 Barcelona (Parc Tecnológic de Barcelona Activa).

La metodología de 42

Com aprendràs llavors? Fàcil: estaràs acompanyat/a de moltes persones com tu disposades a aprendre programació i a les quals pots preguntar-li sempre que vulguis solucionar alguna cosa. “Pregunta a la persona que tens a la teva esquerra, després a la de la dreta i, finalment, a Google”. El peer-*to-*peer o aprenentatge entre parells és la base del nostre sistema d’aprenentatge.

Aprendràs a aprendre, i això implica que no sols et formaràs en habilitats tècniques, sinó que també augmentaràs les teves skills socials en relacionar-te amb tota mena de persones perquè som un espai divers i inclusiu.