ACTUALITAT42 Barcelona

Més de 60 dones s’han iniciat en la programació i el desenvolupament web a 42 Barcelona

Del 19 al 23 de setembre ha tingut lloc la segona edició de Piscine Discovery Women's Edition per aprendre desenvolupament web que se celebra al Campus de 42 Barcelona.

La Piscine Discovery Women‘s Edition és un espai només per dones on tenen l’oportunitat de viure durant 5 dies una experiència disruptiva per adquirir coneixements d’HTML, CSS i JavaScript. Alhora també estimulen les seves habilitats comunicatives i transversals amb la resta de companyes.

Del 19 al 23 de setembre les participants han gaudit de les innovadores instal·lacions del campus de 42 Barcelona. Al llarg de la setmana, han assistit a xerrades, activitats i molts coffee breaks (ben necessaris per aguantar el ritme d’aquests dies). Però el fet més rellevant és que han pogut descobrir el món del codi a través dels llenguatges de programació HTML, CSS i JavaScript.

42 Barcelona per la inclusió i la diversitat

El projecte aposta per consolidar un sistema formatiu i educatiu que elimini estereotips de gènere associat en determinades vocacions i professions i que impulsi l’apoderament femení a les disciplines STEAM (ciència, tecnologia, enginyeries i matemàtiques).

La manca de referents femenins a les carreres STEAM fa que la presència de les joves en aquests estudis sigui mínima. Segons dades de l’informe “Igualtat en Xifres” elaborat el 2021 pel Ministeri d’Educació, el nombre d’alumnes matriculats de mitjana en informàtica o algunes enginyeries no supera el 15%.

Per aquest motiu, des de 42 Barcelona Fundación Telefónica juntament amb Barcelona Activa i el Departament de Recerca d’Universitats de Generalitat de Catalunya posiciona a les dones en un primer pla.

La metodologia 42

42 és un dels campus més innovadors del món on formar-se en les professions més demandades del panorama laboral actual. Però, què ha convertit la seva metodologia en un de models educatius més disruptius?

És gratuït, presencial, sense aules, sense llibres ni professors. Està obert 24 hores al dia els set dies de la setmana i, a més, no té límit d’edat i tampoc no requereix formació ni coneixements previs de programació per entrar.

La metodologia 42 promou l’aprenentatge basat en projectes i el treball en equip, més que la formació teòrica. Integra, a més, les darreres innovacions educatives per capacitar la propera generació de talents de les TIC.

Quan serà la següent Piscine Discovery Web?

La pròxima edició no estarà únicament oberta a dones. En aquesta ocasió, tothom que estigui interessat a aprendre HTML, CSS o JavaScript és benvingut a 42 Barcelona.

Reserva ja la teva plaça!