ACTUALITAT42 Barcelona

Llança’t a una carrera en el sector digital a la piscina de 42 al Saló de l’Ensenyament

La formació superior en programació més innovadora del món: col·laborativa, gamificada, presencial i gratuïta, amb inserció en el sector amb més sortida laboral ha arribat a Barcelona de la mà de Fundación Telefónica, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Del 16 al 20 de març el campus 42 Barcelona es trasllada a la Fira de Barcelona: un estand amb reptes, tallers i tota la informació per optar a un dels milers de llocs de treball de qualitat que demanda el sector tecnològic a Catalunya.

Saló de l'Ensenyament

El campus 42 Barcelona instal·larà la seva piscina al Saló de l’Ensenyament, del 16 al 20 de març a la Fira de Barcelona, per a donar a conèixer la formació en programació més innovadora del món als estudiants, famílies i comunitat educativa en la fira més gran dedicada a la formació.

Totes les persones que visitin la principal fira dedicada a l’ensenyament tindran l’oportunitat de llançar-se a una piscina de boles que simularà simbòlicament l’experiència de la piscina de programació de 42, la fase selectiva que dóna accés a estudiar al campus de programació més innovador del món.

42 Barcelona està impulsat per la Fundación Telefónica amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, i forma part de la xarxa 42 Network, nascuda fa 9 anys a París amb l’Ecole 42, i que compta amb 15.000 estudiants repartits en 42 campus de 25 països.

L’estand del campus 42 Barcelona Fundación Telefónica estarà situat a l’espai 450 del pavelló 2 de Fira de Barcelona i, a banda de la piscina, oferirà informació per inscriure’s al campus, les piscines, els Open Day i reptes i tallers pràctics.

L’experiència de 42 al Saló de l’Ensenyament serà un tast de la metodologia disruptiva i els continguts gamificats que ja han posat en pràctica 300 persones des de finals d’octubre passat, quan va obrir el campus ubicat al Parc Tecnològic de Barcelona Activa a Nou Barris.

Gratuït i obert a tothom, sense requisits previs

Actualment el campus acull 125 estudiants que han superat la piscina de programació de 26 dies, un bootcamp presencial i intensiu on les persones participants aprenen les bases de la programació i de la metodologia única i pionera de 42: col·laborativa i gamificada, sense classes ni horaris, ni llibres en un campus obert 24 hores 7 dies a la setmana.

Les inscripcions estan sempre obertes a 42barcelona.com i tota la formació és gratuïta i oberta a totes les persones majors de 18 anys, sense requisits previs, ni de coneixements ni titulacions. Els únics requisits per a inscriure’s són tenir ganes d’aprendre, actitud, perseverança i ment oberta. Hi ha programades piscines a l’estiu, els mesos de juliol i agost.

La filosofia de 42 es basa en aprendre a aprendre i assolir coneixements, habilitats i competències que serveixin a les persones estudiants al llarg de tota la seva vida acadèmica i professional. A la pràctica, a 42 s’aprèn molt més que codi, es prepara a les persones a assumir els reptes del món laboral en un entorn dinàmic i canviant, assolint les competències necessàries en programació i, al mateix temps, en habilitats interpersonals i socials, les anomenades soft skills.

En aquest sentit, el projecte pedagògic acredita, mitjançant un sistema de validació propi, l’aprenentatge dels principals llenguatges de programació amb especialitzacions en desenvolupament de software, ciberseguretat, Big Data, Intel·ligència Artificial, entre d’altres. I igualment, el sistema valida les habilitats interpersonals cada cop més valorades en el món laboral com la iniciativa, l’autonomia, la tolerància a la frustració, la gestió del temps i equips i l’estrès, entre d’altres. Les persones que estudien a 42 obtenen un diagrama de competències com a titulació pròpia.

L’any passat el projecte de 42 va ser reconegut en el desè lloc del Top 100 de les universitats amb Impacte Real al món, el rànquing WURI, pel seu alt nivell d’excel·lència en la formació en programació. A més ocupa la primera posició pels valors ètics i d’inclusió per sobre d’universitats com Harvard, Yale o Columbia.

En paral·lel al projecte pedagògic, la presència de les empreses, l’orientació laboral i l’emprenedoria completen l’experiència dels estudiants al campus 42. Les empreses tenen un paper cabdal en la recerca del talent dels estudiants i el campus és l’espai de trobada on estudiants i empreses participen en esdeveniments de descobriment i captació al llarg dels estudis.

Al final del primer any de formació, amb la superació del tronc comú i abans de les especialitzacions, comencen les estades en empreses i, alhora, s’ofereixen itineraris d’emprenedoria amb el suport de les entitats col·laboradores de 42 i d’empreses especialitzades en aquest àmbit.