ACTUALITAT42 Barcelona

Arrenca el curs a 42 Barcelona

El campus de 42 Barcelona és un espai on convergeixen innovació, creativitat i tecnologia per formar els perfils digitals més demandats i impulsar el desenvolupament econòmic i digital de Barcelona i Catalunya. Una iniciativa de la Fundación Telefónica, l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Sense classes, sense professors, 100% gratuït, al teu ritme, sense requisits previs, molt més que un campus de programació...

Inauguración 42 BarcelonaInauguración 42 Barcelona

Impulsat per Fundación Telefónica amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya el projecte, que compta amb 3.000 sol·licituds, ofereix formació gratuïta, presencial i oberta 24/7.

Recentment, el projecte 42 ha entrat al TOP 10 de les universitats mundials més innovadores amb Impacte Real (WURI*). A més, ha passat a ocupar la primera posició pels valors ètics que transmet i representa, per davant d’institucions com Harvard, Colúmbia o Yale.

La inscripció és gratuïta i està permanentment oberta a barcelona.com, no hi ha límit d’edat (18 anys) i no es requereix ni formació prèvia ni coneixements previs de programació.

A l’acte d’inauguració hi han assistit el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà i, en remot, la CEO de 42, Sophie Viger. Posteriorment, les autoritats han recorregut les instal·lacions i han compartit experiències amb els futurs i les futures estudiants.

Amb la posada en marxa de 42 Barcelona, les tres institucions contribueixen a impulsar el desenvolupament econòmic i tecnològic de Barcelona i Catalunya, fan un pas més per preparar la societat per a la nova ocupabilitat i s’anticipen a l’escenari professional del futur. Fundación Telefónica, la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona assumeixen així el repte d’oferir oportunitats laborals a través de 42 Barcelona, un projecte formatiu que està avalat per l’èxit del 100% d’inserció laboral als més de vint països i quatre continents en què 42 és present.

El campus ha estat inaugurat aquesta tarda pel primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni; pel president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete; pel director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà i també ha comptat amb la intervenció en remot de la CEO de 42, Sophie Viger. Després de la presentació, les autoritats han recorregut les instal·lacions, i al seu pas pels diferents espais han pogut xerrar amb els candidats i les candidates i intercanviar-hi experiències.

Durant la seva intervenció, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha assegurat que “Barcelona té una gran oportunitat i l’està aprofitant. 42 no és només un espai físic, és una nova manera d’aprendre. En aquest campus no sols s’aprèn a programar, sinó a ser solucionadors de problemes. S’aprenen les qualitats necessàries per a aquest nou món: esforç, capacitat de superació, treball en equip, és l’exemple perfecte de com la tecnologia està revolucionant el món de l’educació”.

Per la seva part, el primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha remarcat el valor de 42 com a “exemple del model de col·laboració públic-privat on treballem des de l’Ajuntament de Barcelona i de l’aposta per un model econòmic basat en la digitalització, equitatiu i sostenible. Un projecte que permetrà crear i retenir talent a la ciutat, i que redundarà en llocs de treball de més qualitat en un dels sectors amb més ocupació, com ha evidenciat la pandèmia”.

La CEO de 42, Sophie Viger, en la seva intervenció en remot, ha destacat el propòsit social de la iniciativa i ha afirmat que “Barcelona i 42 compartim el mateix esperit obert a la innovació, la creativitat i la tecnologia. Tenim el mateix compromís amb la igualtat d’oportunitats en el món digital. Volem contribuir a formar els millors professionals tecnològics i també ajudar les empreses i les empreses emergents catalanes a avançar en aquest apassionant camí que ens queda per recórrer”.

En les paraules de cloenda, el director general d’Impacte Territorial i Social del Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya, Xavier Quinquillà, ha subratllat “la importància de la formació continuada com un pilar del sistema educatiu, i la necessitat d’explorar formats més integradors i flexibles que donin resposta a noves necessitats formatives en àmbits estratègics dins l’entorn digital, com la ciberseguretat o la intel·ligència artificial”. En aquest sentit, ha recordat “els 1.477 milions d’euros pressupostats destinats a polítiques de coneixement en la línia del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC) que té, entre d’altres objectius, consolidar la capacitat de generar i atreure talent”. Pel que fa a la metodologia que ofereix 42 Barcelona, Quinquillà ha destacat que encaixa perfectament “en un sistema català d’educació superior connectat amb la societat i el territori amb vocació innovadora, transformadora i inclusiva”.

Com us hi podeu inscriure?

El campus de 42 Barcelona està totalment operatiu des de finals d’octubre amb la presència diària de 140 aspirants, que estan realitzant la primera ‘piscina’, la prova final d’accés definitiu al campus. Dels candidats i candidates que opten a una plaça, el 20% són dones; el 55% són de Catalunya, la majoria de Barcelona i els voltants, i la mitjana d’edat és de 32 anys. Des que es van obrir les inscripcions, prop de 3.000 persones s’han registrat a 42 Barcelona i aspiren a formar part d’aquest campus innovador. El 29 de novembre les persones que vulguin accedir a aquesta formació revolucionària tindran una altra oportunitat amb la convocatòria d’una nova piscina. La inscripció està permanentment oberta a 42barcelona.com, la formació és gratuïta, no hi ha límit d’edat (18 anys) i no es requereix cap mena de formació ni de coneixements previs de programació.