ACTUALITAT42 Barcelona

GLOBAL GAME JAM 2023

La Global Game Jam neix com a referència a les sessions improvisades de música amb la simplicitat d'aprendre, experimentar i crear a través dels jocs. Per primera vegada, els 4 campus de 42 d'Espanya: 42 Barcelona, 42 Madrid, 42 Urduliz i 42 Màlaga són seu des de diferents punts del territori per a acollir l'esdeveniment més gran del món de desenvolupament de videojocs.

En què consisteix la Global Game Jam?

La finalitat d’aquest esdeveniment és desenvolupar un videojoc o joc analògic (jocs de cartes o jocs de taula) durant 48h seguides. Aquest esdeveniment ocorre una vegada a l’any on es reuneixen persones de diferents perfils com per exemple: professionals dels videojocs, estudiants, professors, emprenedors per a aprofitar al màxim totes les seves habilitats i explotar-les a través dels desafiaments marcats durant la jam. 

Els organitzadors de la Global Game Jam proporcionen seus al voltant del món, i nosaltres som seu per segon any consecutiu d’aquest gran esdeveniment. Estarem oberts durant 48 h seguides i tothom estarà convidat a esmorçar. És important agafar forces per a un esdeveniment de tal magnitud!

Perquè els participants puguin preparar-se la Jam, des de 42 Barcelona oferirem la possibilitat d’entrenar amb 4 esdeveniments previs perquè les persones es familiaritzin amb la terminologia, els programes i els llenguatges que utilitzaran al llarg d’aquestes 48 hores tan intenses. Així doncs, la programació de la setmana serà la següent:

Taller de Unity
Dilluns 23/01 a les 16.00h amb Ferran Fornés, estudiant de 42 Barcelona.

Taller de Unreal
Dimarts 24/01 a les 17.00h amb Alberto Ramírez, estudiant de 42 Barcelona.

Xerrada sobre “La meva primera JAM”
Dilluns 30/01 a les 16.30h amb Fernando García, creador de videojocs i coordinador de la Barcelona Game Creators.

Xerrada sobre “Metodologies àgils”
Divendres 3/02 a les 16.00h amb l’empresa Nimble Giant.

La GGJ 2023 dona l’oportunitat de crear i dissenyar prototips de videojocs que ajuden a inspirar i evolucionar perquè la indústria creixi dia rere dia. Així mateix, els participants han de desenvolupar un videojoc en equip des del seu inici fins a la seva fi.

Per què hauria de participar en una Jam?

Si encara no estàs del tot convençut o convençuda per a participar, et donarem 10 raons per a participar en la Global Game Jam2023 en 42 Barcelona: 

 1. Diversió infinita: tens llibertat absoluta quant a la creació dels videojocs i pots jugar i gaudir de les eines i metodologia. Quant a nosaltres, podràs utilitzar les nostres instal·lacions que estan dotades de l’última tecnologia. Però en resum, vine a passar-t-ho bé i a crear jocs!
 2. Coneix a gent nova: en un ambient lúdic, ple de compenetració i reciprocitat per part de tots els concursants. L’espai està dissenyat perquè es creï el peer-to-peer, és a dir, el treball entre iguals i pugueu experimentar i desenvolupar una cosa increïble de manera conjunta.
 3. Col·laboració i ajuda constant: gràcies a la metodologia peer-to-peer, la col·laboració entre companys serà constant i, per tant, podreu recolzar-vos entre vosaltres per a resoldre els dubtes que tingueu. A més, també serà present la figura del mentor, un expert en el tema que et donarà suport per a fer-lo tan bé com sigui possible aquestes 48 hores.
 4. Explota la teva creativitat i imaginació
  La Global Game Jam es nodreix de tot aquest coneixement i idees boges que van sorgint a l’hora de crear videojocs.
 5. No requereix coneixements previs
  No hi ha cap mena de requisit previ, l’única cosa que necesites és venir amb moltes ganes, tantes com quan estudies programació a 42 Barcelona. No necessites coneixements previs, només molta força per a donar-ho tot.
 6. Conrea nous coneixements i capacitats
  Durant l’esdeveniment hi haurà developers més experimentats que el mateix ambient compartiran el seu coneixement i idees i us ensenyaran a utilitzar unes certes apps. A 42 Barcelona abunda la diversitat i això fa que puguis trobar gent que t’ensenyi trucs per a sentir-te encara més còmode amb la programació.
 7. Superar la frustració/por al fracàs
  En tenir un curt termini de realització i lliurament, això t’ajudarà a fomentar els coneixements i creativitat de manera intensa, al mateix temps les idees siguin pensades i executades correctament en un límit de temps. Durant diversos moments de la teva vida hauràs d’enfrontar-te a aquest sentimenti això pot ser una bona eina per a començar.
 8. L’esdeveniment de creació de jocs més gran de la Terra
  Poder formar part d’aquest esdeveniment a nivell mundial és una cosa magnífica. Es dissenyen més de 3 mil jocs en 48h, espectacular. Quantes possibilitats tens de poder instaurar rècords a nivell mundial? Pensa-ho.
 9. Crea el teu propi joc
  En finalitzar la Global Game Jam podràs dir que has creat un joc!
 10. 42 Barcelona t’espera
  Tindràs a la teva disposició un espai dissenyat per a poder treballar en equip i podràs gaudir de les nostres instal·lacions. A què esperes per a apuntar-te?

És normal que sentis por a l’hora de començar o iniciar-te en una cosa nova. Són barreres que ens posem nosaltres mateixos com a éssers humans, por d’equivocar-se o fallar. L’important és participar i viure l’experiència.

Què és 42 Barcelona?

42 Barcelona som la primera formació de programació 100% gratuïta, obert 24/7, no necessites titulació ni formació prèvia, tan sols ser major de 18 anys i moltes ganes d’aprendre. 

La nostra metodologia d’aprenentatge és col·laborativa entre companys, sense classes ni profes, això permet que els estudiants puguin anar avançant en els seus estudis mitjançant projectes.