ACTUALITAT42 Barcelona

Gláucia Silva: guanyadora de 2 hackathons a 42 Barcelona

La Gláucia va arribar a 42 Barcelona el juliol de 2022. Nascuda a la regió de Belo Horizonte del Brasil fa 29 hiverns. El novembre passat es va presentar a 2 hackathons, el Hack4Good i YouzTalent, i es va proclamar guanyadora! Coneix la seva història amb el seu actitut 42.

Com vas arribar a 42 Barcelona?

Vaig arribar al juliol del 2022 perquè estava fent la Piscine Discovery Women’s Edition. Com que coneixia altres noies brasileres que feien la mateixa piscina que jo, vaig decidir donar-li una oportunitat a la piscina de 26 dies per ser estudiant de 42 Barcelona. Vaig conèixer el projecte de 42 a través de Barcelona Activa. De fet, volia fer la primera piscina que es va fer al campus que començava el 21 d’octubre del 2021, quan es va crear el campus a Barcelona. Com que encara no tenia el meu NIE em vaig haver d’esperar 8 mesos per fer la piscina.

Era la primera vegada que programaves?

No, ja havia fet un bootcamp de Front-End, Full-Stack i va ser tot just després que vaig veure que s’obrien les places per a la piscina.

Per què decideixes venir aquí a Barcelona? Havies viscut ja a un altre país o era la primera vegada?

El meu marit ja feia 3 anys que era a Barcelona. També és del Brasil però treballava aquí doncs vaig decidir venir jo també. A més, era la primera vegada que vivia en un país diferent.

Què creus que t’aporta 42?
42 Barcelona és molt guai. Estar-hi m’aporta moltes oportunitats.

I ara parlem una mica més del que has aconseguit, ja que has guanyat 2 hackathons! Era la primera vegada que participaves en una competició així?

Sí, la veritat és que va ser una bona experiència per millorar les meves soft skills. Abans treballava en un hostal, que era la meva empresa i, per tant, era freqüent que hagués de resoldre problemes i parar atenció al detall amb els clients. Aleshores, jo ja havia viscut prèviament la creació d’una empresa des de zero com es planteja als hackathons.

Com va ser la relació amb la resta de components del grup de la hackathon?

La veritat és que va estar molt bé perquè tenien perfils professionals molt diferents entre ells. Gent que tenia formació en administració o fins i tot en màrqueting. A més que tenien coneixements a Python i Machine Learning.

Quina proposta de projecte vau presentar davant el jurat de Hack4Good que us va fer guanyar la competició?

Es tractava d’un programari per donar suport a les persones que tenen un alt grau de depressió. El funcionament era de la manera següent: el sistema detecta a través de les xarxes socials de la persona, imatges o contingut textual que puguin comportar associar-se a la depressió.

I en el cas del hackathon amb Youz Talent, com va ser?
Va ser molt diferent del Hack4Good, almenys a mi em va fer aquesta sensació. Els projectes eren diferents i totalment enfocats al Design Thinking. A més a més, que aquí amb el grup havíem de presentar el prototip del producte o servei. A més, també considero que hi havia nivells més diferents entre els que competíem.

Aleshores, et quedaries amb algun dels dos o no et podries decidir?
Realment em van agradar tots dos, no només pel que implica l’esdeveniment i fer vida al campus fins a dinar allà, sinó perquè participava gent externa a 42 Barcelona i podies compartir l’experiència amb persones molt diferents entre elles. De fet, encara tinc contacte amb el primer grup que vaig participar al Hack4Good, ja que en quedar com els primers posicionats, anirem a competir a la final amb la resta de grups guanyadors de les altres diferents ciutats d’Espanya d’aquí a uns mesos.

T’agradaria afegir alguna cosa més sobre la teva experiència?
Doncs que m’ha agradat molt i els ho recomano a tothom perquè és una oportunitat per créixer en l’àmbit personal i professional.