ACTUALITAT42 Barcelona

És la tecnologia una aliada per a fomentar l’ocupabilitat digital?

La resposta és sí! La tecnologia és un gran aliat del dia a dia per a totes les persones. Des que ens aixequem fins que ens fiquem al llit utilitzem una infinitat de dispositius com poden ser: els mòbils, els ordinadors, les targetes per a pagar, rrss, els semàfors, els transports públics també té un munt de tecnologia. Bàsicament tot està automatitzat avui dia.

Posteriorment a la pandèmia, el mercat ha canviat i els llocs de treball han evolucionat i molts d’ells també han desaparegut i s’han anat generant altres nous. Des de Fundació Telefònica s’han creat dues eines per a ajudar i encaminar a les persones a l’hora de buscar una ocupació, aquests són:

ORIENTADOR VIRTUAL 

Saps que és un chatbot? És un programa que pot mantenir una conversa amb un humà sobre un tema en concret. Sol estar com a servei d’ajuda en el lateral inferior dret de la web o app. 

Per a guiar a les persones en la seva trajectòria laboral, Fundació Telefònica ha impulsat un Orientador Virtual de Conecta Ocupació.

L’Orientador Professional Virtual és un assistent virtual dotat d‘Intel·ligència Artificial i Big Data que presenta un assessorament tant professional com formatiu adaptant-se a les necessitats actuals i reals del mercat laboral.

Gràcies a aquest chatbot pots conèixer les competències més actuals del mercat oferint una ajuda basant-se en els coneixements, qualitats i gust de les persones. D’aquesta manera, l’Orientador és molt més precís i pot oferir un resultat més precís. 

A més té integrat un sistema UX que permet a l’Orientador Virtual suggerir segons la situació del mercat actual i així una persona pot dissenyar el seu propi itinerari i guardar-lo per a poder accedir a això quan desitgi.

També té una novetat “ser més digital” és un espai dirigit a les persones que necessiten capacitar-se de coneixement digital, i aquesta secció els ajuda a poder adaptar-se al mercat laboral actual. Ofereix formació en línia amb cursos com Coursera, edX, Udemy, MiriadaX, etc

D’aquesta manera, l’objectiu de l’Orientador Professional Virtual i per tant de Fundació Telefònica, és poder connectar la societat a la nova realitat virtual.

MAPA DE L’OCUPACIÓ

El Mapa de l’Ocupació és una eina que interacciona i analitza les ofertes laborals a Espanya. A més, gràcies a la seva tecnologia BigData mostra els perfils professionals i les habilitats més demandades en l’actualitat. També pots veure les definicions de cada perfil professional i en quina categoria pertany, basant-se en la classificació europea ESCO.

PROFESSIONS

Dins de les professionals pots descobrir les diferents professions que hi ha en cada província tant les digitals com les no digitals. 

Hi ha un total de 97.177 ofertes d’Espanya publicades en les professions digitals, les 5 més demandes són: 

  1. Desenvolupador/a de programari
  2. Professional tècnic TIC
  3. Digital project manager
  4. Administrador/a de sistemes
  5. Consultor/a TIC

Hi ha 325.291 ofertes de perfils professionals no digitals a Espanya. Les 5 més demandades són:

  1. Comercial 
  2. Treballador/a d’ocupacions elementals
  3. Oficials i operaris/as
  4. Professional financer o administratiu
  5. Director/a en diferents àmbits

HABILITATS

En l’apartat d’habilitats digitals també pots trobar les més demanades segons la província i en el tota Espanya.

En el cas de Barcelona, han sol·licitat 7.176 vegades: perfils professionals de Java, Cloudcomputing, JavaScript, Microsoft Office, Git, HTML, CSS, Angular, comunicació en xarxes entre altres. 

Cal destacar que en el Mapa d’Ocupació pots veure la fluctuació dels mesos de sol·licitud de més ocupacions i també ho pots veure segons l’habilitat que més t’interessi.

Des de 42 Barcelona oferim la possibilitat d’encaixar en moltes de les professions més demandades i habilitats relacionades amb el mercat laboral.

Vols conèixer més sobre el projecte de 42 Barcelona?

Inscriu-te al següent Open Day! Una oportunitat única per a descobrir la metodologia d’aprenentatge de 42 Barcelona.

Consulta les pròximes dates!