ACTUALITAT42 Barcelona

El salt a la piscina de l’Àngela

Àngela Güerri, també coneguda com a aguerri- , neix a Barcelona fa 26 anys. Va estudiar Enginyeria industrial i, en el seu temps lliure, ajuda com a voluntària en diverses organitzacions. Aquest abril és candidata de la piscina del campus de programació de 42 Barcelona. Un procés de selecció de 26 dies, dels quals ja n'ha superat els 10 primers. Vols saber com està vivint l'experiència?

Quan et va començar a interessar la programació?

Recordo que quan tenia disset anys i em van demanar que tries una carrera, en un inici, em vaig plantejar els meus estudis cap al món de la informàtica.

🖥 Des de sempre m’he sentit atreta pels números, la lògica i les ciències en general. De fet, la meva tieta, persona amb la qual tinc una estreta relació, treballava en la docència universitària en aquest camp, però en dir-me que es tractava d’un ambient tan masculinitzat, va ser una cosa que em va tirar enrere.

Així doncs, si ja havies acabat els teus estudis universitaris, què feies abans d’arribar a 42? 

Un cop graduada, vaig estar treballant una temporada al sector de la construcció, però no m’hi acabava de sentir còmode. Així que ho vaig deixar i em vaig prendre un any per dedicar-los a projectes personals, entre ells, un voluntariat amb Enginyeries sense Fronteres, a Moçambic, en què vaig estar uns mesos en un projecte de sobirania alimentària i empoderament 💪 de la dona, on vam organitzar i dissenyar un campament orientat a les dones camperoles que es dedicaven a l’agricultura. Quan va acabar el projecte vaig anar a un altre voluntariat a Grècia per ajudar als refugiats, allà la feina sí que era més feixuga, però en vaig aprendre molt.

I com vas conèixer 42?

Vaig tornar al gener del voluntariat, ja disponible per buscar feina, però encara després de tants anys em costava veure què m’agrada i què tenia facilitat per fer. Parlant amb una amiga, que és estudiant aquí i que va fer la piscina 💦 l’any passat em va dir que coneixent-me m’agradaria com funcionava 42. Em va semblar una oportunitat perfecta i més tal com m’ho va plantejar. Em va atraure molt que la piscina consistís en afrontar diversos reptes i superar-los amb l’ajuda dels companys i companyes. Així que em vaig apuntar! ✨

T’imaginaves així el campus?

M’ha sorprès molt el bon ambient que hi ha i la predisposició de la gent per ajudar-te. L’experiència de la piscina m’està encantant!

Realment, el peer-to-peer és clau per superar l’experiència exitosament. Potser en algun moment t’encalles en un punt i sents frustració, però si preguntes, la gent t’ajuda i vas veient que la feina dona resultats per continuar avançant. És clau arribar al dia 26!

Tenies experiència prèvia en programació?

Quan estudiava a la universitat, vaig cursar un parell d’assignatures de Python, però tampoc anaven molt més enllà. Sí que és cert que haver estudiat Enginyeria Industrial m’ha aportat una manera de pensar molt enfocada a la lògica i a l’optimització de processos, fet que em permet estructurar-me el cap a l’hora de plantejar-me els problemes. Potser per això el llenguatge C, que aprenem durant la piscina, m’està costant menys. Tot i això, moltes vegades demano ajuda als companys i companyes. I el que sí que considero és que, com més exercicis fas, més s’estructura el cap i més eines tens.

I què fas fora de 42 Barcelona? Ho compagines amb altres activitats?

Doncs una de les coses que justament estic trobant a faltar aquests dies, són les quedades amb amigues. Ens agrada organitzar excursions, tarda de jocs de taula o el més sovint, quedar simplement per prendre alguna cosa i compartir. També m’agrada molt llegir, especialment, m’encanta el gènere fantàstic.

L’altra cosa a la qual li dedico gran part del temps és al voluntariat. He estat des de petita vinculada al món dels esplais, i també he organitzat juntament amb les meves amigues una associació, en la que amb col·laboració a altres, donem menjar un dia a la setmana a gent en situació vulnerable. A l’estiu acostumo a participar en projectes de voluntariat per ajudar a la gent gran en situació de sensellarisme.

Una última reflexió que vulguis dir sobre el projecte de 42 Barcelona?

42 Barcelona ofereix oportunitats. Ho veig sobretot en què aquests darrers mesos, que buscava feina de forma activa, no tenia clar del tot el meu camí. Al campus veig que molta més gent es troba en aquesta situació i és totalment normal!

Veus a persones de quaranta, cinquanta anys, buscant un canvi i això em dona molta seguretat per continuar endavant.

Tu també vols viure l’experiència de la piscina?

Pròximes dates: 2 de juliol i 7 d’agost!

Una experiència disruptiva i 100% presencial que et canviarà la vida.