ACTUALITAT42 Barcelona

Oberta la convocatòria de les 20 places d’allotjament per participar a la Piscina, el procés de selecció per ser estudiant de 42 Barcelona Fundació Telefónica

42 Barcelona Fundació Telefònica i la Diputació de Barcelona convoquen 20 places en règim d'allotjament i mitja pensió en una residència destinades a persones candidates participants a la Piscina, que resideixin a municipis de la província de Barcelona allunyats de la ciutat de Barcelona. El termini per a l'enviament de sol·licituds és obert mitjançant el formulari d'inscripció que trobareu a continuació.

Fundación Telefónica treballa des de fa més de 20 anys per ser catalitzador d’innovació educativa, analitzant, explorant i desenvolupant experiències d’aprenentatge diferencials i treballant juntament amb les administracions públiques per impulsar el canvi educatiu. En aquesta línia, el 2019, la Fundació Telefónica va implementar el projecte 42 a Espanya, començant primer a Madrid i continuant amb els campus de Barcelona, Urduliz i Màlaga. 42 és un campus de programació diferencial, gratuït i presencial, amb una metodologia pionera al món basada en l’aprenentatge entre parells i la gamificació.

Un espai on aprendre des de big data fins a ciberseguretat i amb garantia 100% de feina. Està obert 24/7, i per accedir-hi no hi ha límit d’edat, ni calen coneixements previs en programació. A més, el campus de Barcelona compta amb el suport del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per unir esforços, per tal de promoure un programa de formació innovador i disruptiu que vagi d’acord amb les feines digitals del futur.

Per això, i sent la transformació digital de la província una de les prioritats de la Diputació de Barcelona, 42 Barcelona Fundación Telefónica està treballant juntament amb aquest organisme per trencar la bretxa digital que encara existeix entre les persones joves i grans i entre les que resideixen a municipis grans i petits i allunyats de la ciutat de Barcelona.

L’objectiu és facilitar a veïns de tota la província la seva participació en la Piscina de 42 Barcelona, el procés d’admissió per ser estudiant de programació. La Piscina és un procés de 26 dies consecutius que requereix una alta dedicació i és molt intens a nivell tant acadèmic com professional i humà.

D’aquesta manera, 42 Barcelona Fundació Telefònica i la Diputació de Barcelona han engegat una convocatòria per oferir 20 places d’allotjament, destinades a persones candidates en actiu de 42 Barcelona Fundació Telefònica, que resideixin en un municipi de la província de Barcelona. La Diputació obre aquesta línia d’ajuda per a l’allotjament perquè les persones que resideixen fora de la ciutat de Barcelona poden dedicar-se a la Piscina sense veure perjudicades pel desplaçament diari cap al seu lloc de residència.

L’enviament de sol·licituds es troba obert i es pot fer a través d’aquest ENLLAÇ.

Podrà participar a la convocatòria qualsevol persona major d’edat que tingui la nacionalitat espanyola o permís de residència en territori nacional d’Espanya i que no rebi altres ajuts, públics o privats, que financin les mateixes despeses que la convocatòria.

La concessió de les places es realitzarà per baremació, d’acord amb diversos criteris de valoració, segons el lloc de procedència o residència dins de la província de Barcelona. La selecció de les persones beneficiàries la farà una Comissió de Selecció destinada a aquesta tasca, que actuarà com a jurat, i que estarà conformada per un equip de Fundació Telefónica i la Diputació de Barcelona.

Les bases de la convocatòria es poden consultar AQUÍ.

Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds hauran d’anar acompanyades de la documentació següent:

  • Volant o certificat d’empadronament.
  • Declaració acreditant no estar en possessió o gaudi d’ajudes de característiques similars, que es recull al formulari d’inscripció.
  • Consentiment per al tractament de les dades personals del sol·licitant per part de.