ACTUALITAT42 Barcelona

Ada Lovelace Day, Dia Internacional d’Ada Lovelace (1815-1852)

#AdaLovelaceDay és el segon dimarts d'octubre. Una dona considerada la primera programadora de la història i símbol de la inclusió de les dones al sector STEM.

Des que Ada Lovelace va crear el primer programa informàtic, les ciències, la tecnologia, les matemàtiques i l’enginyeria, conegudes com a carreres STEM per les sigles en anglès, s’han convertit gradualment en un camp menys exclusiu per a homes. Tot i els avenços en l’equilibri, persisteixen alguns biaixos i trencar la bretxa de gènere en aquestes disciplines continua sent un desafiament. Per això, un dels nostres objectius a la Fundació Telefónica és reduir aquests estereotips i animar tothom a trobar la seva carrera digital. Des de 42 s’han fet diverses iniciatives per avançar en les curses tecnològiques i fomentar el seu creixement continu.

Dones programadores al poder

A Fundació Telefónica posem en marxa projectes per incrementar la diversitat en determinades vocacions com és en el cas de professions com la programació.
Durant aquest any, els nostres campus de programació a Urduliz, Barcelona, Màlaga i Madrid han celebrat Piscine Discovery Women’s Edition. Unes jornades on més de 700 joves i adultes, amb moltes ganes d’aprendre els secrets de la programació, han pogut conèixer llenguatges com HTML, CSS o Javascript.
5 dies en què aquestes amants de la tecnologia, també shan format en altres coneixements tècnics relacionats amb el desenvolupament web, a més de perfeccionar una sèrie dhabilitats transversals. Tot això amb la innovadora metodologia de 42.

Futures generacions

El 6 d’octubre es va celebrar la campanya #EllesProgramen juntament amb Womenalia al Campus 42 de Madrid. Conèixer la jove Ada Lovelace va tenir tot: un discurs d’obertura d’Idoia Salazar, una lliçó guiada i fins i tot un recorregut pel campus.

Vols ser tu la propera Ada Lovelace?

Et convidem a experimentar què és la propera Piscine Discovery Web. Aquesta se celebrarà del 7 a l’11 de novembre i pots reservar la teva plaça aquí.