ACTUALITAT42 Barcelona

Actitud 42: Dani López

Daniel López Iglesias té 49 anys i és Llicenciat en Dret. També s'ha format a Recursos Humans, Prevenció de Riscos Laborals, així com a Administració Sanitària. Tota la vida laboral s'ha dedicat a prestar serveis de formació i consultoria a grans empreses. Des de fa 5 anys ha virat la seva activitat cap al sector sanitari, concretament cap a l'acompanyament del pacient de càncer, i ara vol aprendre a programar per dissenyar una app que pugui empoderar els pacients durant la malaltia.

Tenies coneixements de programació abans d’entrar a la piscina?

Havia tingut contacte amb algun llenguatge de programació com ara HTML, MySQL o PHP, però realment no tenia coneixements sòlids sobre programació.

Quan vas decidir que volies estudiar a 42 Barcelona? Quin background laboral tenies abans d’entrar a Barcelona?

La meva activitat principal està relacionada amb l’acompanyament del pacient de càncer, tractant les seqüeles de la malaltia i els tractaments. Sempre he vist un gap pel flux d’informació entre els diferents professionals (personal d’oncologia, infermeria o fisioteràpia) i el pacient. Aleshores, mirant informació sobre eHealth vaig arribar per casualitat a 42 Barcelona i vaig veure que tenia la possibilitat d’aprendre a programar amb una metodologia que tenia molts elements que el feien molt atractiu per a mi, com són l’aprenentatge col·laboratiu, el fet que sigui un sistema gamificat i la llibertat d’autogestió que té l’estudiant sobre el temps que inverteix.

Com descriuries el procés de passar per la piscina?

La piscina va ser un procés intens, exigent, de vegades frustrant, però gratificant i motivador on vaig aconseguir coses que no pensava que podia aconseguir. Són 26 dies en què t’enfrontes a emocions i sentiments molt diferents com la pressió, la frustració, l’alegria, la tristesa, el cansament, la satisfacció i la companyia.

Què és el que et va marcar més de la piscina?

El que em va marcar més van ser les persones que em van acompanyar durant la piscina. Hi havia gent de totes les parts del món, però totes compartien una mateixa motivació, aconseguir passar la piscina, i una mateixa actitud, col·laborar amb la resta perquè tothom ho aconseguís.

Sent estudiant de 42, quin creus que ha estat el desafiament més gran al qual t’has enfrontat?

Treballar d’una manera més autònoma, quan comença el curs com a estudiant les dinàmiques canvien, són més els moments que has de resoldre problemes tu sol o en què has de prioritzar consolidar coneixements enlloc d’avançar de pressa. En definitiva, trobar el ritme que més s’adeqüi al que necessites.

A 42 Barcelona cada setmana organitzem diferents esdeveniments com xerrades, visites d’empreses, festes, hackathons, menjars, piscines. Quins són els que t’interessen més?

Totes les activitats són molt interessants, encara que sempre procuro seleccionar les que més s’adeqüen a les meves necessitats, com són les de soft skills o qualsevol hackathon perquè et permet afrontar desafiaments en molt poc temps, cosa que millora la recerca de solucions i la creativitat.

Com neix la idea de 42Launch Lab?

Sorgeix de la nostra experiència i esperit emprenedor amb un objectiu: Aprendre a emprendre, compartir experiències d’emprenedoria, fer créixer les nostres idees i materialitzar-les i arribar a crear junts noves empreses que aportin valor al futur.

A 42LaunchLab organitzem dues activitats fixes i periòdiques, els CoffeLaunch i les sessions de formació.

  • Als 42CoffeLaunch convidem emprenedors perquè expliquin la seva experiència en la creació d’una empresa. Ens expliquen quins són els reptes amb els quals es troben, les dificultats que tenen, els èxits que han obtingut i com funciona l’ecosistema emprenedor.
  • A les sessions de formació ensenyem tècniques que poden ajudar els emprenedors a muntar una start-up o per millorar l’emprenedoria en què estiguin involucrats. Fem tallers de Design Thinking, Metodologies Àgils, com fer un pitch, com fer un MVP i qualsevol metodologia que ajudi a l’emprenedoria.

En definitiva, aquestes activitats que realitzem per aconseguir els nostres objectius, com són els tallers, les xerrades, les conferències, els treballs en grup i els concursos volem donar les eines necessàries als estudiants de 42 i a aquesta comunitat perquè puguin assolir les seves metes empresarials.

Al final 42 Barcelona no és només un campus de programació, és un ecosistema on es pot desenvolupar de manera col·laborativa tot el talent que tinguis.

Com et veus d’aquí a cinc anys? I de quinze?

És difícil saber-ho, però estic segur que estaré executant projectes que ajudin els pacients de càncer i els seus familiars. M’agradaria estar desenvolupant algoritmes i eines que ajudessin a la monitoratge de pacients en 360°, incloent en un model tant les dades que tenen els pacients com les dels seus familiars, amistats o persones cuidadores. A més de millorar la qualitat de vida dels pacients de càncer poden creuar les dades clíniques amb dades obtingudes del mateix pacient durant la seva vida, com se sent després de rebre el tractament, quina activitat física du a terme, quins són els hàbits alimentaris que té, quins són els seus hàbits de son.