ACTUALITAT42 Barcelona

Actitud 42: Alfred Inga

L'Alfred Inga té 24 anys i és estudiant de 42 Barcelona. La seva formació en programació a 42 la compagina amb els estudis de Grau d'Enginyeria Informàtica a la UOC. Ha treballat més de 6 anys en el sector de la restauració, en concret com a barista. Abans de començar a estudiar programació amb nosaltres, creia que formar part de 42 seria com una activitat extraescolar més, ja que treballava i estudiava al mateix temps. Ara mateix, 42 és la seva prioritat, cosa que mai s'hagués pensat quan va superar la piscina.

L’Alfred és estudiant de 42 Barcelona des de l’abril de 2022. Va aterrar a 42 amb la ment ben oberta per descobrir què significa formar d’un campus de programació amb una metodologia d’aprenentatge totalment diferent del que s’havia trobat fins ara.

Tenies algun coneixement de programació abans de llençar-te a la piscina?

Sí, anteriorment havia fet servir Python, C# i Java. Des de l’inici vaig veure que tant la piscina com el campus de 42 serien una bona combinació amb els meus estudis, però realment encara no sabia què era. 

Què vas sentir el primer dia quan vas arribar a casa de la piscina?

En un primer moment vaig pensar que 42 seria com un extraescolar, treballava i estudiava i l’última cosa que em podria imaginar és que en entrar a la piscina, 42 acabaria sent la meva prioritat.

Ha estat difícil compaginar la teva feina, amb la universitat i 42?

Va ser molt complicat, la mitjana d’hores de son que vaig dormir durant el mes d’abril no superava les 4 hores. Combinava les 3 coses perquè soc molt ambiciós i vull arribar a tot. De fet, al principi creia que l’experiència seria més tranquil·la, però un cop ets dins la piscina et adones que en una setmana havia après molt més que en 6 mesos d’universitat.

Quan vas començar la piscina vas sentir que no havies avançat gaire?

Tenint coneixements d’Enginyeria Informàtica, va ser aquí on vaig aconseguir consolidar aquestes aptituds i sentir que encaixava en el procés. Crec que els coneixements universitaris són combinables amb el que t’ensenya 42 i això és el que més m’agrada de combinar-ho amb els estudis.

Recomanaries compaginar estudis universitaris amb 42?

Sí, sento que competències com són la constància i la metodologia innovadora no és tan freqüent trobar-les a la universitat.

Quin ha sigut el teu repte més gran sent estudiant de 42?

Per mi el fet d’avançar sol ha sigut la cosa més complicada. Els companys t’ajuden durant el dia a dia, però considero que és molt bo lluitar tu sol quan estàs encallat en un punt. En un context laboral, podria succeir igual: quan tens un problema intentes trobar solucionar-ho sense demanar ajuda.

El moment més divertit que has viscut a 42 Barcelona?

No en podria escollir un! La gent de 42 m’ha omplert moltíssim perquè, al cap i a la fi, tots compartim la passió per la programació i això ens connecta entre nosaltres.

També hem passat molts moments amb els companys jugant a la Switch de matinada, o fins i tot resolent problemes d’algorisme en lloc de sortir de festa.

Com et veus d’aquí a 5 anys?

M’encantaria haver pogut fet el salt a la indústria de la programació perquè m’omple moltíssim i és el que m’agrada. Tot i això, crec que abans m’he d’acabar de formar per a poder tenir millors opcions per quan sigui el moment d’incorporar-me al mercat laboral.

Alguna cosa més que vulguis compartir?

M’he passat la vida buscant un lloc com 42 Barcelona, un espai on poder fer projectes informàtics amb els teus companys. Després d’estudiar 3 anys a la universitat, notava que no encaixava perquè no trobava ningú amb la meva manera de pensar, per això que una oportunitat com aquesta no s’ha desaprofitar.