ACTUALITAT42 Barcelona

Acens porta a 42 una formació gratuïta en cloud d’Amazon Web Services

Acens, el centre especialitzat en tecnologia cloud d'Amazon Web Services (AWS) de Telefónica Tech contractarà totes aquelles persones que aconsegueixin superar la certificació.

Els 4 campus de 42 a Espanya (42 Barcelona, 42 Madrid, 42 Màlaga i 42 Urduliz) formaran més de 140 estudiants entre el 6 d’octubre i el 22 de desembre en una de les competències digitals més demandades: Amazon Web Services (AWS).

Els perfils professionals especialitzats en tecnologies com la computació al núvol (cloud) són cada vegada més demandats al mercat arran de la transformació digital que ha generat la creació de nous llocs de treball. Durant el primer trimestre del 2022, aquesta contractació d’especialistes en cloud va tenir un increment de més de 150% per part de les empreses segons Logicalis Spain.

AWS Cloud Camp by acens

Des dels campus de programació de 42 Barcelona, Madrid, Urduliz i Màlaga es vol promoure l’ocupació tecnològica de qualitat. La iniciativa sorgeix de la mà de l’empresa acens i en col·laboració amb l’AWS Academy, els quals han dissenyat l’AWS Cloud Camp by acens que forma els estudiants per certificar-se a les tecnologies de Cloud Amazon Web Services (AWS) de manera 100% gratuïta, a més d’oferir-los la possibilitat d’accedir a un lloc de treball.

Què és Amazon Web Services (AWS)?

Amazon Web Services, també conegut com AWS, engloba un conjunt de solucions allotjades al núvol que brinden serveis relacionats amb la infraestructura de tecnologies de la informació a les empreses.

El correu electrònic i l’emmagatzematge d’arxius són clarament els més usats i habituals de les empreses que usen el núvol, encara que ni de bon troç, són els únics usos del cloud.

Entre ells destaquen:

 • Emmagatzematge al núvol.
 • Emmagatzematge i gestors de contingut.
 • Aplicacions empresarials.
 • Bases de dades.
 • Creació de xarxes virtuals.
 • Gestió de les aplicacions mòbils.
 • Eines per a desenvolupadors.
 • Intel·ligència de negocis.
 • Internet de les coses.
 • Seguretat i control daccés.
 • Les solucions cloud estan en creixement continu.

La personalització de serveis, a més, ha convertit les persones expertes en el desenvolupament en un dels perfils més buscats.

En què consisteix el programa AWS Cloud Camp by acens?

Durant els tres mesos de durada, els participants adquiriran coneixements tècnics per certificar-se a: Amazon Web Services Cloud Foundations i Amazon Web Services Cloud Architecting a través de la plataforma Amazon Web Services Academy.

Les persones certificades com Cloud Practicioner i Solutions Architect tindran l’oportunitat d’incorporar-se a l’equip d’accens com a centre especialitzat en tecnologies AWS de Telefónica Tech.

Pionera en serveis cloud, el 80% dels empleats i empleades d’Acensya estan certificats o formant-se per aconseguir-ho. Atesa aquesta especialització, els i les estudiants de 42 que aconsegueixin feina a la seva plantilla, passaran a formar part d’un grup de professionals experts encarregats d’aplicar les millors pràctiques recomanades per Amazon Web Services per oferir als clients una transició al núvol ràpid i segura.

Profunditzant sobre el cloud computing

El programa formatiu i gratuït ‘AWS Cloud Camp by acens’ consta de diverses fases en què les persones que el cursin poden:

 • iniciar-se i aprofundir en l’estudi del cloud computing
 • aprofundir en la creació i disseny de solucions de TI residents i segures disponibles al núvol d’AWS.
 • explorar els serveis d’AWS per a la seguretat dels comptes, les xarxes, el monitoratge, l’automatització i les còpies de seguretat i recuperació, entre d’altres.

Durant la formació, les 140 persones participants comptaran amb la mentòria de professionals especialitzats, seguint la filosofia de 42 basada en un aprenentatge flexible i en la cooperació entre ells i elles.

Què és 42 Barcelona?

La iniciativa sorgeix de Fundació Telefònica amb l’obertura de quatre campus 42 a Espanya (Madrid, Urduliz, Barcelona i Urduliz) que permeten formar-te en les professions amb més demanda del panorama laboral actual.

Què ha convertit la metodologia 42 en un dels models educatius més disruptius?

És 100% gratuït, totalment presencial i sense classes magistrals, ni llibres. Els campus de 42 Barcelona està obert les 24 hores del dia, els set dies de la setmana. Per entrar-hi, no hi ha límit d’edat i tampoc es requereix cap formació ni coneixements previs de programació.

El mètode 42 promou l’aprenentatge basat en projectes i el treball en equip, més que en la formació teòrica. Integra, a més, les últimes innovacions educatives per capacitar la pròxima generació líder de talents d’IT.

Tens algun dubte? Escriu-nos a 42barcelona@fundaciontelefonica.com.