ACTUALITAT42 Barcelona

42 Barcelona visita el Mobile World Congress

Sí, així com ho estàs llegint, l'estudiantat de 42 Barcelona va assistir al Mobile World Congress la setmana passada. Ha estat una experiència al·lucinant! El MWC és l'esdeveniment més gran relacionat amb la tecnologia i la mobilitat, ha tingut lloc a Barcelona del 27 de febrer al 2 de març de 2023. Cada any hi ha un tema principal i el d'aquest 2023 ha estat SMART CONNECTIVITY. Si vols descobrir com va ser aquests dies, continua llegint!

L’edició del MWC 2023 reuneix a més de 88.000 persones, entre ells, l’estudiantat de 42 Barcelona Fundació Telefònica, que enguany ha pogut assistir a l’esdeveniment per explorar, gaudir i aprendre de les jornades enfocades en àrees com la connectivitat, Intel·ligència Artificial, Indústria 4.0, Benestar Digital, entre d’altres. 

A més de visitar grans estands, demostracions i diferents conferències que hi havia al llarg de la jornada, van poder conèixer de primera mà tant a ponents internacionals com a alts càrrecs de diferents empreses.

El dimecres 1 de març, l’estudiantat van rebre una invitació molt especial a l’estand de Telefónica amb demostracions centrades en el metavers, la indústria 4.0, l’agricultura intel·ligent, xarxes en plataformes interoperables, entre altres. Durant la jornada, més de 140 estudiants van estar en el Demo Tour de Carmen Morenès.

És una molt bona oportunitat per a poder xerrar amb les empreses i explorar noves Startups. És fàcil ubicar-se pel lloc malgrat com de gran és l’espai, ja que stà separat per seccions i està tot molt ben comunicat i accessible.

Roberto Rodríguez, estudiant de 42 Barcelona ens comenta que una de les coses que més li va agradar del MWC va ser que apostés per les startups, oferint la possibilitat de presentar els seus projectes.

Per què assistir al Mobile World Congress?

  • Crear una potent xarxa de contactes: Esdeveniments tan importants com el MWC de Barcelona, brinden l’oportunitat de crear nous contactes i enfortir les relacions professionals. Aquest tipus d’esdeveniments estan plens de desenvolupadors, caps de projecte, proveïdors, publicistes, empresaris i una infinitat de professionals. Pots aprofitar i ampliar la teva xarxa de contactes, així com generar noves oportunitats de negoci.
  • Mantenir-se al dia de les noves tendències i tecnologies: Amb més de 2.300 conferències, el Mobile World Congress 2023 representa una gran oportunitat per a descobrir: les últimes tendències, conferències i presentacions realitzades pels professionals i empreses més influents i reconegudes del món.
  • Sortir de la teva zona de confort: Sortir de l’oficina, conèixer nous companys i empreses pots contribuir, sens dubte, a generar nous projectes i idees.
  • Aconsegueix noves idees: És important que mantinguis els ulls ben oberts durant el MWC2023. No es tracta només que assisteixis a conferències en les quals ja domines el tema, sinó que és essencial que et deixis sorprendre per noves tecnologies i solucions empresarials.

5 dades interessants sobre el Mobile World Congress:

  1. L’organitzador de l’esdeveniment és l’Associació GSMA. GSMA es va crear fa 37 anys i està formada per 750 operadors de tot el món i més de 350 empreses relacionades amb el sector (fabricants, Internet i programari), etc.
  2. El primer MWC es va celebrar a Roma el 1990 i tenia un altre nom. Es va dir “GSM WorldCongress”.
  3. La primera edició del Mobile World Congress va comptar amb 50.000 participants, mentre que l’any passat 107.000 persones van assistir al MWC 2018.
  4. El nombre dones assistents creix any rere any. L’any passat el 24% dels assistents van ser dones, mentre que en 2015 només representaven el 15%.
  5. El tema del Mobile World Congress 2023 ha sigut la CONNECTIVITAT INTEL·LIGENT.