ACTUALITAT42 Barcelona

42 Barcelona se suma al Dia Internacional de la Dona

El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. Des dels campus de Madrid, Urduliz, Barcelona i Màlaga, impulsem diverses iniciatives per a fomentar la participació de les dones en les carreres STEM amb la finalitat de trencar la bretxa digital de gènere.

El Dia Internacional de la Dona és una jornada que té lloc a nivell mundial i recull tant aspectes socials, econòmics, culturals i polítics de les dones. A més de ser una commemoració, és un element de reivindicació que pretén enfortir el suport als drets de les dones. 

Encara que en els darrers anys, aquestes desigualtats socials hagin millorat notablement, és important continuar treballant cap a un futur més just. 

Setmana de la dona a 42 Barcelona

Durant la setmana del 8 de març, 42 Barcelona, juntament amb la resta dels campus d’Espanya, s’omplen d’activitats, tallers i xerrades en les quals les dones són les protagonistes.

Vols saber més sobre la proposta d’activitats?

Dilluns 6 de març

La Lliga Lovelace, juntament amb la Lliga de videojocs s’uneixen per a realitzar una tarda de videojocs creats per dones o protagonitzats per aquestes. A més, la Lliga Lovelace presentarà una exposició interactiva, on penjaran cartells interactius per tot el campus sobre diferents dones rellevants en l’àrea de la programació.

Dimarts 7 de març

Comencem el dia amb un Open Day a les 11.00 h. Les persones participants podran submergir-se en la metodologia de 42 Barcelona a través d’un taller d’Intel·ligència Artificial. 

A la tarda, DonesTech, un col·lectiu que investiga i intervé en el camp de les dones i les noves tecnologies, donarà una xerrada sobre les estructures patriarcals en el món de la tecnologia a les 16.00 h.

Dimecres 8 de març 

Arriba l’Open Coding Night! Juntament amb CodeWomen, des de 42 Barcelona organitzem una trobada de dones per a xerrar i programar. Totes les seves participants, podran conèixer en primera persona el campus de 42 Barcelona, a més de realitzar un taller pràctic de C que tindrà lloc a les 19.00 h. 

Dijous 9 de març

La Lliga de Pel·lícules extraordinàries presenta una nit de cinema de temàtica feminista, amb la pel·lícula CodeGirl

Divendres 10 de març

La Lliga Lovelace conclourà la setmana amb el lliurament de premis de l’exposició interactiva.

42 Barcelona: la responsabilitat de la inserció laboral de les dones

Des de 42 Barcelona Fundació Telefònica treballem per a secundar i fomentar la inclusió de les dones en els entorns laborals tecnològics. El nostre objectiu és augmentar la diversitat d’equips, incrementar la innovació, la creativitat i el talent per a millorar l’eficàcia i motivació.

A Espanya només hi ha un 11% de les persones programadores són dones. Una xifra molt baixa en comparació amb els campus de 42 Espanya, que compta amb més d’un 21% de dones estudiants.

Innovació i tecnologia per a la igualtat de gènere, és possible?

Les nostres vides depenen d’una forta integració tecnològica, no obstant això, el 37% de les dones del planeta no té accés a Internet. Més de 250 milions de dones presenten algun tipus de dificultat per a poder tenir una connexió a la xarxa en comparació amb els homes, malgrat representar gairebé la meitat de la població mundial.

Si les dones no poden accedir a Internet, no poden desenvolupar les habilitats digitals necessàries per a participar en espais tecnològics, la qual cosa disminueix les seves oportunitats de seguir carreres en camps relacionats amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques (STEM)

En 2050, el 75% dels llocs de treball estaran relacionats amb àrees STEM. No obstant això, avui dia, les dones només ocupen el 22% del sector tecnològic. Incorporar a les dones a la tecnologia dona lloc a solucions més creatives i té un major potencial per a innovacions que satisfacin les seves necessitats i promoguin la igualtat de gènere. La seva falta d’inclusió, per contra, té un cost enorme.

El mètode 42

Des de Fundació Telefònica impulsem i hem posat en marxa iniciatives que contribueixin a configurar un sistema educatiu i formatiu que elimini estereotips de gènere associats a determinades vocacions i professions.

Una ha estat l’obertura de 4 campus 42, el lloc més innovador del món, per a formar-te en les professions més demandades del panorama laboral actual.

Què ha convertit la metodologia 42 en un dels models educatius més disruptius?

És gratuït, presencial, sense aules, sense llibres ni professors. Els campus estan oberts 24/7 i, a més, no tenen límit d’edat i tampoc es requereix formació ni coneixements previs de programació. El mètode 42 promou l’aprenentatge basat en projectes i treball en equip, més que en la formació teòrica. Integra, a més, les últimes innovacions educatives per a capacitar a la pròxima generació líder de talents de IT.