PreguntasFrecuentes

 • <APRENENTATGE>

  • <EL CAMPUS ORGANITZA ACTIVITATS?>

   Sí, moltes! 42 Barcelona és un espai viu on passen moltes coses, des de workshops, hackatons, tallers, xerrades… Volem que tant els i les estudiants com les empreses, facin propostes per generar contingut de qualitat i afegir valor al campus.

  • <ESTÀ EN CASTELLÀ TOT EL CURSUS?>

   Sí, tota la formació està disponible en castellà, tot i que existeix l’opció de fer-la en altres idiomes: anglès o francès. En qualsevol cas, és veritat i convé saber que la major part la informació relacionada amb la informàtica està en anglès.

  • <QUI AVALUARÀ ELS MEUS PROJECTES?>

   La principal avaluació a 42 és entre iguals. Els companys i les companyes són la principal font de coneixement, i a les avaluacions peer to peer es generen converses i aprenentatges, no només de la persona avaluadora a l’avaluat o avaluada, sinó també a la inversa. Però, a més, també existeix l’avaluació que realitza el sistema i els projectes en equip són avaluats per l’equip pedagògic. Per tant, diversos mètodes d’avaluació i diverses formes de les que aprendre, on el valor humà en aquesta metodologia es clau.

  • <COM ESTÀ ESTRUCTURAT 42?>

   El pla d’aprenentatge de 42 té tres fases: els test d’habilitats online, la Piscina i el Cursus. Els test d’habilitats online són unes proves de dues hores de durada que pot fer qualsevol persona. Només et cal un dispositiu (preferiblement un ordinador), una bona connexió a Internet i temps. Per a això, primer t’has d’inscriure. Compte!! Un cop comencis els tests no podràs aturar-los i acabar-los en un altre moment, així que assegura’t de tenir el temps necessari. Si superes els tests d'habilitats test d’habilitats online, cosa que se sap en un termini màxim de 48 hores, el següent serà estar molt atents a l’obertura de piscines per aconseguir una plaça. La Piscina és un període de preselecció de 26 dies durant el qual els candidats i les candidates (que encara no són estudiants) hauran de fer projectes individuals, exàmens i treballs en equip. A més, s’enfrontaran a processos complexos on hauran de superar la tolerància a la frustració, desenvolupar competències tècniques i transversals, conviure amb els seus companys i les seves companyes, i demostrar que tenen l’actitud i l’esperit 42 per aconseguir una plaça al campus. El més important és que no es tracta d’un procés competitiu, sinó que, al contrari, s’ha de treballar junts i juntes per superar els reptes. El Cursus. S’anomena així al moment en el que un candidat o una candidata supera una piscina i es converteix en estudiant del campus. Té una part comuna a tots els campus de la Xarxa Global de 42 (més de 20, actualment) i una part d’especialització tècnica. La primera part s’anomena Common Core o tronc comú, i són 6 capes amb projectes i exàmens. Quan s’arriba a la darrera etapa s’ha assolit aproximadament el nivell 7 i es pot ja fer el primer moment d’experiència en empreses. Els continguts del Cursus es va actualitzant en funció de las necessitats del mercat laboral. Un cop assolida i superada la darrera capa del Common Core i viscut el primer moment en l’empresa (d’uns 4-6 mesos) l’estudiant segueix avançant en els seus estudis i escull la branca o les branques tècniques que vulgui. Hi ha continguts desenvolupats des de ciberseguretat, web, programació, AI, blockchain, DevOps, etc.

  • <QUÈ SIGNIFICA EL PEER-TO-PEER LEARNING O APRENENTATGE ENTRE IGUALS?>

   L’aprenentatge entre iguals és un model educatiu en el qual els i les estudiants aprenen entre ells i elles a través del treball en equip, de superar i compartir reptes i d’avaluar-se mútuament. En aquest procés el més important és que no competeixen, sinó que entenen que, per avançar en la metodologia, han de col·laborar i treballar colze a colze. Tot el sistema està “gamificat” amb un sistema de punts d’experiència que serveix per fomentar el compromís i la participació dels i de les estudiants.

  • <COM S’APRÈN A 42?>

   42 és una metodologia peer-to-peer learning o d’aprenentatge entre iguals, on el més valuós és aprendre del company o de la companya. L’estudiant és qui pren les decisions de què aprendre i de quan fer-ho, ja que 42 s’adapta al teu ritme d’aprenentatge.  No hi ha horaris, no hi ha classes, ni llibres, ni tampoc existeixen les figures docents tradicionals, per la qual cosa l’estudiant es converteix en la peça clau de la presa de decisions. L’autoaprenentatge també és vital. Aprendre a aprendre i a buscar-se la vida és la base del desenvolupament competencial a 42.

 • <COSTOS>

  • <SENSE QUOTA DE MATRÍCULA? COM FUNCIONA AIXÒ?>

   La missió de 42 es donar a la gent l’oportunitat de maximitzar els seus talents i col·laborar en la “digitalització” de les persones. Creiem que tothom mereix una oportunitat per aconseguir els seus somnis, independentment dels seus antecedents o recursos. No se’t cobrarà res ni abans, ni durant, ni després dels teus estudis. 42 Barcelona és possible gràcies a Fundación Telefónica, a través de la seva acció social.

  • <HI HA ALTRES COSTOS QUE HE DE TENIR EN COMPTE?>

   Necessitaràs un lloc per dormir i cobrir les teves despeses diàries (transport, dietes, etc.). Totes les despeses són a càrrec teu excepte els teus estudis a 42 que, com dèiem, són 100% gratuïts per als i per a les estudiants.

 • <CURRICULUM>

  • <COM ES MANTÉ EL PLA D’ESTUDIS ACTUALITZAT?>

   Com es deia en l’apartat anterior, el pla d’estudis s’actualitza constantment. Es genera nou contingut i es revisa el ja creat perquè evolucioni al mateix ritme de les demandes del mercat. El pla d’estudis original va ser creat el 2013 i ja ha evolucionat des de aleshores amb l’ajuda d’estudiants, empreses i l’equip pedagògic de cada campus. Constantment, s’actualitza en funció de les necessitats del mercat laboral.

  • <HI HA MÉS CAMPUS COM 42 BARCELONA?>

   Després de l’èxit del primer campus de programació 42 a París, que va ser escollida com a "Millor escola de programació de 2017", s’ha creat una Xarxa Global de 42 per tot el món i 42 Barcelona forma part d’aquesta xarxa. A més, Fundación Telefónica, després de la gran acollida de 42 Madrid i 42 Sao Paulo, ha apostat per expandir aquest model a Espanya i, juntament amb altres aliats, en els propers mesos s’obriran 3 nous campus (Málaga, Urduliz (Bizkaia) i Alacant). El més important de formar part d’una Xarxa Global és que els continguts estan constantment actualitzats segons es van detectant canvis o demandes en el mercat laboral. Tots els campus de la Xarxa aporten els continguts que generen o actualitzen a la Xarxa. Però, a més, hi ha altres avantatges com, per exemple, que els i les estudiants podran sol·licitar una rotació a un altre campus durant un període de mínim 3 mesos i màxim 6, sempre que ambdós campus ho validin i es trobin en el nivell adequat per fer-ho. Fins i tot, els i les estudiants poden parlar amb estudiants d’altres campus i, així, compartir coneixement i aprendre d’altres cultures.

 • <INFORMACIÓ PRÀCTICA>

  • <ESTÀ DISPONIBLE 42 BARCELONA A TEMPS PARCIAL? PUC TREBALLAR I ESTUDIAR ALHORA?>

   42 Barcelona és 100% presencial, però et permet gestionar el teu temps i estudiar al teu ritme. El campus està obert 24 hores al dia i 7 dies a la setmana. Per tant, es pot conciliar amb estudis o feina. El període de la piscina és el més exigent en temps i dedicació, requereix passar moltes hores programant i treballant amb la resta de companys i companyes, motiu pel qual no s’aconsella compatibilitzar amb temps de treball. Un cop ja ets estudiant, la combinació és més senzilla.

  • <EXISTEIX LA POSSIBILITAT D’ANAR A ESTUDIAR A UN ALTRE CAMPUS QUE FORMI PART DE LA XARXA 42 NETWORK ARREU DEL MÓN?>

   Per descomptat! Només has de demanar-ho! Cada cas és analitzat de manera individual. Han d’estar d’acord ambdós campus i, a més, l’estudiant ha d’estar en el nivell adequat per fer-ho. Les rotacions són d’un mínim de 3 mesos i un màxim de 6.  A l’igual que 42, la resta de campus de la Xarxa són gratuïts i utilitzen el mateix pla d’estudis dins del Common Core.

  • <HI HA ALGUNS OBJECTIUS QUE HAGI D’ASSOLIR PER CONTINUAR AL CAMPUS?>

   Des de que una persona decideix començar el Cursus hi ha fites que s’han de superar, però que es donen a conèixer quan toca. S’expliquen un cop s’entra al campus, però el temps corre i s’ha d’aprofitar! Malgrat això, cal estar tranquil perquè els temps que es donen són més que suficients i flexibles. Tot forma part de la metodologia i del joc. Això sí, l’ideal és assegurar-se que un està en el millor moment de la seva vida per accedir al campus. És exigent, però el resultat i la recompensa valen la pena.

  • <PER QUÈ EL CAMPUS ESTÀ OBERT LES 24 HORES DEL DIA, ELS 7 DIES DE LA SETMANA?>

   Per la flexibilitat que comentàvem en la pregunta anterior, per a què cada persona pugui accedir al campus en l’horari que consideri i permetre, així, la conciliació de 42 amb la seva vida personal i/o professional.

  • <QUANT DE TEMPS ES TRIGA EN COMPLETAR EL CURSUS?>

   Quant de temps necessites? Creiem fermament que cada estudiant és únic i única i que se li ha de permetre aprendre al seu propi ritme. Per això, l’estudiant està al centre de totes les decisions: decideix el què estudia i quan ho estudia. UPTOYOU es el claim del campus de 42 Barcelona: llibertat amb responsabilitat respectant les regles del campus i de la metodologia.

  • <LA MATRÍCULA, ÉS COMPLETAMENT GRATUÏTA?>

   Sí, ho és. Increïble, oi? L’estudiant no haurà de pagar res, ja que aquesta metodologia és totalment gratuïta. Aquest projecte s’engloba dins de l’estratègia d’acció social de Fundación Telefónica on, des de fa més de 20 anys, treballem en projectes d’innovació educativa i d'ocupabilitat. El nostre propòsit és contribuir a que les persones millorin les seves competències d’ocupabilitat en aquesta societat digital.

  • <REBRÉ UN DIPLOMA O CERTIFICAT QUAN ACABI?>

   A 42 no reps un certificat oficial perquè no és formació reglada.  Sí rebràs un diploma de finalització indicant el nivell al qual has arribat. A més, el perfil de l’estudiant,  es pot posar públic i visible,  i allà s’especifica el desenvolupament competencial, els treballs realitzats, els projectes quees vulguin compartir i, fins i tot, les notes assolides en les pràctiques en empreses. És la millor carta de presentació per a les empreses.

 • <LA PISCINA>

  • <QUAN TEMPS ES TRIGA EN FER ELS TEST ONLINE DE MITJANA?>

   Són 2 proves, la primera de 10 minuts i la segona de màxim 2 hores.

  • <QUÈ SUCCEEIX SI NO PASSO LA FASE DE SELECCIÓ? PUC INTENTAR-HO DE NOU?>

   No superar la piscina significa que 42 podria no ser per a tu, al menys en aquest moment. La piscina està dissenyada de manera que tant tu com 42 pugueu validar si aquest model educatiu és adequat per a tu. Si no resultes seleccionat o seleccionada desprès de la piscina, a dia d’avui, el termini per tornar a intentar-ho és de 10 mesos, doncs pretenem donar oportunitats a tothom. Així que el millor és aprofitar la piscina perquè és una gran sort haver aconseguit una plaça.

  • <PER QUÈ EL MES DE SELECCIÓ S’ANOMENA "PISCINA"?>

   El període de selecció són 26 dies submergit a 42 i t’has de “tirar a la piscina”, és a dir, t’has d’atrevir. Suposa una immersió total en el món del codi, on els i les que més saben nadar ensenyen a les persones que menys en saben i, entre tots i totes, tracten d’arribar fins el final. No fa falta saber programar, només atrevir-se a intentar-ho.

 • <REQUISITS>

  • <QUIN TIPUS D’HABILITATS NECESSITO PER TENIR ÈXIT?>

   Necessites ser capaç d’adaptar-te i superar les dificultats, ser una persona proactiva, curiosa, creativa, exhaustiva, ser capaç de col·laborar i treballar en equip.

  • <NECESSITO TENIR ALGUNA EXPERIÈNCIA EN PROGRAMACIÓ?>

   De cap manera! Només ganes, curiositat, paciència i molta constància. Deixa la por i els “no puc” a casa i llança’t a la piscina.

  • <NECESSITO SER BO EN MATEMÀTIQUES?>

   No! Totes les persones són benvingudes, tant si són bones en matemàtiques com si no ho són, perquè no es requereix cap coneixement previ.

  • <QUÈ HE DE FER PER ENTRAR?>

   Ser major de 18 anys i tenir moltes ganes d’aprendre. Inscriure’s a 42barcelona.com, passar un test online de dues hores i mitja de durada, i després esperar a que es convoqui una piscina per poder aconseguir una plaça. Si vols ser el primer en assabentar-te de l'inici de les inscripcions i de totes les novetats de 42 Barcelona, deixa'ns el teu contacte.

 • <SORTIDES PROFESSIONALS>

  • <QUIN TIPUS DE FEINES PUC OBTENIR UN COP FINALITZAT EL CURS?>

   Completar el curs et dona accés a moltes posicions i treballs al món digital, tant en els rols existents com en els que encara no s’han inventat. Prova a posar "feines al món digital" en un cercador i mira tot el que hi ha.

  • <QUIN TIPUS D’EMPRESA PODRIA SOL·LICITAR?>

   La que vulguis: des de companyies tecnològiques líders al món fins a start-ups. L’essencial és que cada persona decidirà en quina empresa fer el seu moment de “Pràctiques”. Des de 42 acompanyarem en el procés i facilitarem la connexió entre estudiants i el món empresarial.

  • <QUAN ACABI LA MEVA FORMACIÓ A 42, EM PASSARÉ LA CARRERA PROGRAMANT DARRERE D’UN ORDINADOR?>

   T’agradaria? Si és així, podràs fer-ho, però es possible que desenvolupis noves habilitats i interessos, i que trobis altres llocs relacionats amb el món digital que potser no coneixies o no t’havies plantejat mai.