ACTUALITAT42 Barcelona

Arcadeologia: videojocs d’ahir i d’avui a 42 Barcelona

L’enlairament de les noves tecnologies i la seva ubiqüitat en la vida diària està canviant radicalment la manera en què concebem el nostre lleure, les nostres relacions socials i la nostra manera de treballar. També ha donat lloc a noves professions que, de vegades, no tenen encara un itinerari d’estudis definit, com la de desenvolupador de videojocs. Una professió que interessa molt els estudiants del campus de 42 Barcelona i en la qual es poden formar si ho volen. 42 Barcelona et convida a participar en les dues activitats estrella d’una setmana made in 42, en la qual es projectarà el documental “Arcadeología” i que culminarà amb magnificència amb la Global Game Jam 2022 🕹️

arcadeología

Una setmana dedicada al videojoc en la qual tindran cabuda diverses activitats relacionades amb el tema. Entre aquestes hi ha la projecció del documental Arcadeología i la Global Game Jam 2022, que estaran obertes a tothom, tant si són estudiants com si no ho són. Una oportunitat per conèixer el campus, persones amb interessos semblants i la vida a 42. Per a més informació sobre com participar-hi, continua llegint!

El campus va acollir la primera promoció d’estudiants el 10 de gener passat i ja estan al màxim, submergits en el codi i traient el cap de tant en tant per organitzar i participar en activitats com aquestes. Aquesta setmana és només una iniciativa més, entre totes les que comencen a prendre forma a 42 Barcelona.

La setmana començarà amb alguns tallers i xerrades dissenyats i impartits per estudiants de 42 i per altres experts, i tindran a veure amb el desenvolupament de videojocs, la creativitat, el disseny, la música, els jocs de taula… Perquè els estudiants es vagin preparant per a la Game Jam que començarà el cap de setmana.

La Global Game Jam 2022, la game jam més gran del món, tindrà lloc del 28 al 30 de gener. Un hackathon de 48 hores, obert tant a estudiants com a persones externes (s’hi poden inscriure aquí), per desenvolupar un videojoc o joc de taula, i en el qual no faltaran el codi, l’art, poques hores de son, treball en equip i… un bon esmorzar ☕️.

I com a activitat estel·lar, es projectarà al campus el documental Arcadeología. Una pregunta abans de continuar llegint: Qui s’encarrega de preservar el llegat del videojoc? Una peça que repassa la figura de l’arcade al territori espanyol a partir del treball de conservació de màquines recreatives que ha dut a terme l’associació Arcade Vintage, fins a la resta d’iniciatives i professionals que, des de fa més de 40 anys, han participat en el fenomen. Un recorregut que analitza el passat i el present del moviment arcade a través dels comentaris de creadors de videojocs. Arcade Vintage, amb seu a Petrer (Alacant), es dedica a l’adquisició i la restauració de plaques base, controladors, monitors, mobles, arts i altres components de les recreatives electronicodigitals de finals del segle XX per, posteriorment, reconstruir els models de les màquines originals a les quals pertanyen. A més, després de la projecció hi haurà una taula rodona amb els creadors del documental. Sens dubte, una oportunitat fantàstica per als estudiants del campus, però també per a la gent externa, ja que l’esdeveniment estarà obert al públic, tot i que prèviament s’hi han d’inscriure aquí. Tindrà lloc dijous 27 de gener, a partir de les 5.30 h.

Però la cosa no acaba aquí. Des de 42 Barcelona hem decidit fer d’aquest esdeveniment un fenomen global i, per això, s’hi sumaran altres campus de la 42 Network. Estudiants de 42 de tot el món es podran unir telemàticament a la projecció del documental, que inclourà subtítols en anglès, i també tindran l’oportunitat de participar en la taula rodona que tindrà lloc després (s’intercalarà l’anglès i l’espanyol).

“Som capaços d’entendre la rellevància de conservar el nostre llegat cultural, i la importància, en aquest sentit, de preservar i restaurar una pel·lícula, una pintura o qualsevol altra obra d’art que defineixi la nostra cultura. Tanmateix, a molts encara els costa comprendre que, part d’aquesta herència cultural, també està definida per uns videojocs que hem de protegir. Si perdem les màquines que van acollir el primer Pac-Man, en Mario Bros, els Space Invaders o altres personatges pioners de les recreatives, estarem extraviant —com va passar amb els primers esbossos del cel·luloide o moltes de les pintures antigues— una part capital de la nostra història”Mario-Paul Martínez, director i guionista d’Arcadeología

Crida a gamers, programadors, creadors, artistes, curiosos. Us convidem a 42 Barcelona, el campus de programació més innovador del món, portat a Barcelona gràcies a la Fundación Telefónica, l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.